Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Στη Λαμία βρέθηκε σήμερα ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Geoffrey R. Pyatt , για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη.   Στη συνάντηση όπου παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης και […]

22 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Στη Λαμία βρέθηκε σήμερα ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Geoffrey R. Pyatt , για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη.

 

Στη συνάντηση όπου παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, συζητήθηκαν ποικίλα ζητήματα αναφορικά με τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης καλωσόρισε τον Πρέσβη των ΗΠΑ και αναφέρθηκε επιγραμματικά στα όσα αναλύθηκαν:

Όπως δήλωσε σχετικά ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Pyatt:

“Έχω επισκεφτεί την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας πολλές φορές, αλλά είναι η πρώτη φορά που εστιάζω στο τι κάνει αυτό το κομμάτι της Ελλάδας ξεχωριστό. Είναι μία περιοχή με απεριόριστα περιθώρια ανάπτυξης στον τουρισμό, μια περιοχή με μεγάλη ανάπτυξη στη βιομηχανία, και μια περιοχή που παίζει σημαντικό ρόλο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έναν τομέα στον οποίο διακρίνουμε πολλές προοπτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Για μένα η σημερινή ημέρα ήταν μία ευκαιρία να ακούσω και να καταλάβω τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα, πού υπάρχει ανάπτυξη και πού υπάρχουν προκλήσεις.”

Στο τέλος της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν τα καθιερωμένα αναμνηστικά δώρα. Ο κ. Pyatt θα συνέχιζε την περιοδεία του στη Στερεά με μια επίσκεψη στο Καρπενήσι, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να διανυκτερεύσει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024