Ο Γιάννης Μαραγκός για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

0

Σε δηλώσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Γιάννης Μαραγκός.

Αναλυτικά αναφέρει:

Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που η παρατεταμένη κρίση τους έφερε, το τελευταίο διάστημα, να βιώνουν ταυτόχρονα την αγωνία και την ανασφάλεια, σχετικά με το τι τελικά θα γίνει όσον αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όπου οι τελευταίες εξελίξεις, όπως η κατάργηση του νόμου Κατσέλη, τους έχουν εγκλωβίσει σε ένα “λαβύρινθο” χωρίς να έχουν στην ουσία από πουθενά καμία ουσιαστική βοήθεια.

Από τη μία πλευρά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η κατάργηση του νόμου Κατσέλη αντικαθίσταται από ένα νέο προϊόν, εάν όχι καλύτερο, σίγουρα ίσο με το νόμο 3869/10.

Από την άλλη, η ΕΚΠΟΙΖΩ επιμένει ότι, μετά την κατάργηση του νόμου Κατσέλη, η πρώτη κατοικία μένει ακάλυπτη, καθώς η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε και δεν ήρθε σε συμφωνία με τις τράπεζες.

Η Ένωση Καταναλωτών Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας σίγουρα κάνει πολύ καλή δουλειά και συμπληρωματικά προσφέρει τα μέγιστα. Είναι όμως αδύνατον να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο μεγάλο όγκο εργασίας.

Απορώ πώς είναι δυνατόν, ένας δήμος με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων, να μην έχει μία υπηρεσία κατάλληλα καταρτισμένη από ομάδα νομικών, η οποία θα συμβουλεύει και θα κατευθύνει τους δημότες στη σωστή αντιμετώπιση του θέματος.

Η απορία αυτή γίνεται προβληματισμός όταν διαπιστώνεται ότι εκτός από την έλλειψη αυτής της υπηρεσίας, υπάρχει και έλλειμμα προγραμματισμού για την επόμενη μέρα.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση