Η κεντροαριστερά έστησε ΓΕΦΥΡΑ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της «Γέφυρας», με την παρουσία αρκετών κυβερνητικών στελεχών από την Κεντροαριστερά, και παλιών -κυβερνητικών και μη- στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας στη δημοσιότητα μια πρώτη λίστα με 100 υπογραφές προσωπικοτήτων που στηρίζουν το εγχείρημα. Στην τελετή ανακοίνωσης της πρωτοβουλίας, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα […]

26 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της «Γέφυρας», με την παρουσία αρκετών κυβερνητικών στελεχών από την Κεντροαριστερά, και παλιών -κυβερνητικών και μη- στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας στη δημοσιότητα μια πρώτη λίστα με 100 υπογραφές προσωπικοτήτων που στηρίζουν το εγχείρημα.

Στην τελετή ανακοίνωσης της πρωτοβουλίας, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» ο Νίκος Μπίστης, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η πρώην ευρωβουλευτής Άννα Καραμάνου και άλλα λιγότερα γνωστά μικρομεσαία στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ. Οι οποίοι και σηματοδότησαν τις «προοδευτικές δυνάμεις» που φιλοδοξεί να φέρει κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ η «Γέφυρα».

Μόλις προχθές ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με συνέντευξή του, τάχθηκε μεν υπέρ της ανάγκης «ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός προοδευτικού-αριστερού πόλου στη βάση μιας προγραμματικής πρότασης στη νέα εποχή»… από τον οποίο πόλο όμως, όπως είχε διευκρινήσει «δεν χωρούν πρόσωπα βγαλμένα από τη ναφθαλίνη του παλιού δικομματισμού, δεν είναι στην πρόθεσή μας να αποτελέσουμε ένα υποκατάστατο της Κεντροαριστεράς ή μια αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ».

Ηχηρά ονόματα από τον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στην παρουσίαση. Οι Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Φίλης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θεανώ Φωτίου, Μυρσίνη Ζορμπά, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Ραγκούσης και Σπύρος Δανέλλης ήταν εκεί.

 

Σκληρή επίθεση από Φώφη Γεννηματά

Μιλώντας χθες σε προσυνεδριακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ  εξαπέλυσε ακόμη μια σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά,αναφερόμενη και στην πρωτοβουλία της κεντροαριστερής Γέφυρας.

«Ο πρωθυπουργός είναι σε απόγνωση μπροστά στην ήττα, είναι “βαρίδι” και για την Αριστερά και για τη χώρα!», δήλωσε η κυρία Γεννηματά, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι «η ΝΔ παραμένει πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος του ΚΙΝΑΛ».

Η κ.Γεννηματά είπε πως «ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγάλος χορηγός όχι μόνο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και της Χρυσής Αυγής» και παρατήρησε ότι «Ο κήρυκας του διχασμού στήνει δήθεν τώρα γέφυρα με την Κεντροαριστερά».

«Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα, που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση. Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής» πρόσθεσε.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024