Διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων κάνει αναφορά ο δήμος Χαλκιδέων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και με αφορμή τις κατά καιρούς κριτικές και αναφορές Μέσων Ενημέρωσης και πολιτών, από τον Δήμο Χαλκιδέων και την αρμόδια Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών διευκρινίζονται τα παρακάτω: Η παρούσα Δημοτική Αρχή […]

27 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων κάνει αναφορά ο δήμος Χαλκιδέων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και με αφορμή τις κατά καιρούς κριτικές και αναφορές Μέσων Ενημέρωσης και πολιτών, από τον Δήμο Χαλκιδέων και την αρμόδια Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών διευκρινίζονται τα παρακάτω:

Η παρούσα Δημοτική Αρχή από την έναρξη της θητείας της, έδωσε προτεραιότητα στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας με σκοπό τη σωστή και πολιτισμένη διαχείριση και την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Φροντίζει για τη σίτιση και τη περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στην περιοχή μας, πάντα σε συνεργασία με τα Μέλη των τοπικών Φιλοζωικών Σωματείων, αλλά και την συνεισφορά ιδιωτών-εθελοντών.

Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ένας από τους λίγους Δήμους Πανελληνίως που διαθέτει εγκεκριμένο – αδειοδοτημένο Κυνοκομείο 150 θέσεων και δαπανά ετησίως υψηλά ποσά για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ωστόσο για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του ολοένα και αυξανόμενου πληθυσμού των ζώων θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των ζώων να συμβάλλουν σε θέματα που απορρέουν από τη κειμένη νομοθεσία και να προβούν στη στείρωση, εμβολιασμό και ηλεκτρονική ταυτοποίηση του ζώου και φυσικά να μην τα αφήνουν χωρίς επιτήρηση στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Προσβλέπουμε στη βοήθεια όλων, ώστε αφενός να συμβάλλουμε στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και αφετέρου να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024