Άγρια ληστεία στην Αρτάκη

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε πρόσφατα σε βάρος 59χρονου ημεδαπού στην οικία του, σε περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας. Ειδικότερα, βραδινές ώρες της περασμένης Κυριακής (24-02-2019), δύο (2) δράστες, φορώντας κουκούλες τύπου full face και γάντια, προσέγγισαν τον 59χρονο αιφνιδιαστικά, την […]

28 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε πρόσφατα σε βάρος 59χρονου ημεδαπού στην οικία του, σε περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της περασμένης Κυριακής (24-02-2019), δύο (2) δράστες, φορώντας κουκούλες τύπου full face και γάντια, προσέγγισαν τον 59χρονο αιφνιδιαστικά, την ώρα που εκείνος επέστρεψε στην οικία του.

Ακολούθως, με την απειλή πιστολιού που έφερε ένας εκ των δραστών, εισήλθαν με τον 59χρονο εντός της οικίας του, όπου δέσμευσαν τον παθόντα, άσκησαν σε βάρος του σωματική βία (τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο) και ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού.

Οι δράστες αφαίρεσαν τελικά μικρό χρηματικό ποσό, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ηλεκτρικό εργαλείο και άλλα τιμαλφή του 59χρονου, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου ημεδαπού (ένας εκ των δύο φυσικών αυτουργών της ληστείας) και μίας 56χρονης ημεδαπής (για άμεση συνέργεια στην διάπραξη της ληστείας).

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και του δεύτερου φυσικού αυτουργού, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024