,

Ενημέρωση για την εθνική στρατηγική καλλιέργειας βαμβακιού στην Αλίαρτο

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Αλιάρτου ενημέρωση παραγωγών αλλά και εκκοκκιστικών επιχειρήσεων, για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας και την αύξηση αξίας του προϊόντος. Η πρωτουβουλία διοργάνωσης των ημερίδων σε όλη τη χώρα, ανήκει στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Στην Αλίαρτο θα πραγματοποιηθεί την […]

20 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Αλιάρτου ενημέρωση παραγωγών αλλά και εκκοκκιστικών επιχειρήσεων, για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας και την αύξηση αξίας του προϊόντος.

Η πρωτουβουλία διοργάνωσης των ημερίδων σε όλη τη χώρα, ανήκει στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Στην Αλίαρτο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στο συνεδριακό κέντρο της πόλης, στα πέτρινα της κεντρικής πλατείας.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους όλων των σχετικών με την βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων, δηλαδή παραγωγοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες Σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων που θα δώσουν το παρόν.

Αναφορικά με την σποροπαραγωγή, θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Έρευνας Ποικιλιών που παράγονται στην Ελλάδα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον παραγωγό να επιλέξει τις καλύτερες ποικιλίες για το χωράφι του.

Έμφαση θα δοθεί στα Προγράμματα ανάπτυξης καλλιέργειας βαμβακιού και στις Τεχνικές ακριβείας με χρήση drones για μείωση κόστους βαμβακοκαλλιέργειας.

Ενώ, θα υπάρξει ολοκληρωμένη αναφορά για τη Θέση του Ελληνικού Βαμβακιού στη διεθνή αγορά και τις προοπτικές της τιμής του προϊόντος, για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024