,

Με δελτίο υγρασίας θα παραδίδουν από φέτος οι παραγωγοί το βαμβάκι

Η είδηση καθιέρωσης του Δελτίου Υγρασίας για τους βαμβακοπαραγωγούς ανακοινώθηκε στο πλαίσιο Εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με θέμα «Εθνική Στρατηγική Βαμβακοκαλλιέργειας – Προοπτικές». Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος ανέφερε ότι: «Το βαμβάκι είναι από […]

27 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Η είδηση καθιέρωσης του Δελτίου Υγρασίας για τους βαμβακοπαραγωγούς ανακοινώθηκε στο πλαίσιο Εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με θέμα «Εθνική Στρατηγική Βαμβακοκαλλιέργειας – Προοπτικές».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος ανέφερε ότι: «Το βαμβάκι είναι από τα λίγα προϊόντα στα οποία έχει χαραχθεί εθνική στρατηγική. Η εθνική στρατηγική αποτελείται από τρεις άξονες, την ενημέρωση των παραγωγών, τον εθνικό φάκελο ποιότητας και τη σύνδεση της ποιότητας με την τιμή, και καταφέραμε να συνδεθεί η τιμή του βαμβακιού με την υγρασία».

Βέβαια, αναφορικά με τη σύνδεση ποιότητας τιμής, όπως επισημάνθηκε από εκκοκιστές και παραγωγούς, αυτό θα καθορίζει τα «ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος αλλά δεν θα είναι δεσμευτικό για τον καθορισμό της τιμής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024