Ο “αγανακτισμένος” επαναστάτης Χάβι Πόβες

Πριν από όχι και τόσα πολλά χρόνια σε μια χώρα με αρκετά κοινά σημεία αλλά και σημαντικές διαφορές από τη δική μας επαγγελματίας αθλητής αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 24 ετών επειδή όπως ισχυρίστηκε «το ποδόσφαιρο είναι για να αποσπάει την προσοχή από τον κανονικό κόσμο!» Ο λόγος για τον Χάβι […]

19 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Πριν από όχι και τόσα πολλά χρόνια σε μια χώρα με αρκετά κοινά σημεία αλλά και σημαντικές διαφορές από τη δική μας επαγγελματίας αθλητής αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 24 ετών επειδή όπως ισχυρίστηκε «το ποδόσφαιρο είναι για να αποσπάει την προσοχή από τον κανονικό κόσμο!»

Ο λόγος για τον Χάβι Πόβες της Σπόρτινγκ Χιχόν που αν και κατάφερε κάτι που όλοι οι ποδοσφαιριστές ονειρεύονται όντας πολλά υποσχόμενος και έχοντας κάνει ντεμπούτο στην Primera Division δήλωσε «μπουχτισμένος» με την κατάσταση και είπε «αντίο» στον χώρο του ποδοσφαίρου υποβάλλοντας γραπτώς την παραίτηση του στα γραφεία του συλλόγου.

 

«Όλα γίνονται για τα λεφτά και οι παίκτες αγωνίζονται για να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από αυτά που συμβαίνουν στον πραγματικό κόσμο» ήταν τα λόγια του Πόβες στο Associated Press. «Αυτά τα πράγματα άρχισαν να με τρελαίνουν και με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.” Οι απόψεις του προκάλεσαν σοκ στην Ισπανία, μία χώρα η οποία όπως και η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Η El Pais του έδωσε τον τίτλο «ο θυμωμένος ποδοσφαιριστής», ενώ τα υπόλοιπα Μέσα Ενημέρωσης τον αποκάλεσαν «αντί-ποδoσφαιριστή» λόγω της άρνησής του για το παιχνίδι. Για τον Πόβες είχε να κάνει με το ότι οι αξίες είναι πάνω από το ποδόσφαιρο. «Υπάρχουν ορισμένες προσωπικότητες σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως ο Πελέ, ο Ροναλντίνιο και ο Μέσι, που είναι πρεσβευτές της Unicef, κάτι που μοιάζει καλό εκ πρώτης όψεως, όμως θα μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα παραπάνω. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τέτοια επιρροή που θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά μ’ έναν πιο άμεσο τρόπο.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024