Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησής του

«Αλήθειες της επόμενης ημέρας» ονόμασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα πρώτα άμεσα μέτρα που θα λάβει ως νέος πρωθυπουργός και αφορούν στην οικονομία όπως η μείωση φόρων και εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ακόμη και των μικρομεσαίων, από το 29% στο 20%, και την μείωση του ΦΠΑ στην […]

11 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

«Αλήθειες της επόμενης ημέρας» ονόμασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα πρώτα άμεσα μέτρα που θα λάβει ως νέος πρωθυπουργός και αφορούν στην οικονομία όπως η μείωση φόρων και εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ακόμη και των μικρομεσαίων, από το 29% στο 20%, και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

Ως κορωνίδα της κοινωνικής πολιτικής θα είναι η ενίσχυση των οικογενειών «με 2.000 για κάθε νέο παιδί που φέρνουν στην ζωή», αντιμετωπίζοντας έτσι και του δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
«Το δημογραφικό είναι μια βόμβα στα θεμέλια του Έθνους μας. Το 2050 θα είμαστε με το ζόρι 7.000.000 Έλληνες και πρέπει κάτι να κάνουμε για αυτό. Και ως Νέα Δημοκρατία έχουμε εκπονήσει μια συνολική μακροπρόθεσμη στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα… Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να στηρίξουμε τη νέα οικογένεια να κάνει περισσότερα παιδιά. 2.000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί και κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Κανένα Ελληνόπουλο εκτός παιδικού σταθμού για να μπορούν και οι μητέρες να εργάζονται -αν έχουν αυτή τη δυνατότητα και αν το επιθυμούν- αλλά να μπορούν και όλα τα παιδιά -ειδικά στα κρίσιμα πρώτα στάδια της ζωής τους- να απολαμβάνουν μια προσχολική αγωγή η οποία θα είναι ουσιαστική και ποιοτική» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε ότι θα δώσει μάχες στο Συμβούλια Κορυφής ώστε οι πόροι από το νέο-ιδρυθέν Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που έχει θεσπιστεί από την ΕΕ με 4 δισ. ευρώ για περιοχές που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης από τον λιγνίτη, «η δυτική Μακεδονία να έχει ένα σημαντικό μερίδιο».

Αναφερόμενος στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος δήλωσε ότι «ξέρουμε ποιοι τις κάνουν, ξέρουμε πού πηγαίνει το παράνομο ελληνοποιημένο γάλα και υποσχέθηκε ότι «ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχθώ να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προπαγάνδας ακόμη και fake news κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και επανέλαβε την εκτίμησή του ότι στις 26 Μαΐου, ημέρα των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, θα στηθούν κάλπες και για το εθνικό Κοινοβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024