,

Οι Ακροπόλεις του Κηφισού και της Κωπαΐδας σε δημόσια θέα με ένα κλικ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» παρουσιάζουν το ηλεκτρονικό διαδραστικό βιβλίο Τοπικής Ιστορίας με θέμα: “Πύργοι, Φρυκτωρίες & Ακροπόλεις του Κηφισού και της Κωπαΐδας” των Γιάννη Ηλία, Σοφίας Μπαδήλα και Αντώνη Καλύβα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στις 7 μμ. στο […]

26 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» παρουσιάζουν το ηλεκτρονικό διαδραστικό βιβλίο Τοπικής Ιστορίας με θέμα: “Πύργοι, Φρυκτωρίες & Ακροπόλεις του Κηφισού και της Κωπαΐδας” των Γιάννη Ηλία, Σοφίας Μπαδήλα και Αντώνη Καλύβα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στις 7 μμ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος».

 

Στην παρουσίαση ομιλητές θα είναι οι:

Σταυρούλα-Βίλλυ Φωτοπούλου, Διευθύντρια Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠ.ΠΟ.Α, «Σχεδιάζοντας εκπαιδευτικές δράσεις για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και την αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική πράξη».

Ευστράτιος Μαϊστρέλλης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων 3ουΠΕΚΕΣ Αττικής, Υπεύθυνος του Δικτύου Τοπικής Ιστορίας Βοιωτίας: «Το Δίκτυο Τοπικής Ιστορίας Βοιωτίας».

Φίλιππος Σταθουλόπουλος, Αρχιτέκτονας Μηχανικός: «Οι Πύργοι της Βοιωτίας».

Σοφία Μπαδήλα, Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής, «Κοινωνία και Επικοινωνία. Φρυκτωρίες και κώδικες επικοινωνίας».

Γιάννης Ηλίας, Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς: «Παρουσίαση του διαδραστικού βιβλίου: Οι Πύργοι και οι Ακροπόλεις της κοίτης του Βοιωτικού Κηφισού και της Κωπαΐδας».

 

Το ηλεκτρονικό (e-book) διαδραστικό βιβλίο περιλαμβάνει:

Πληροφορίες για τους τρόπους επικοινωνίας κατά το παρελθόν και για τις φρυκτωρίες,
Παρουσίαση, (γεωγραφική, αρχιτεκτονική, ιστορική) 8 Πύργων και 3 Ακροπόλεων – Κάστρων της περιοχής του Κηφισού και της Κωπαΐδας,

Για κάθε μνημείο πληροφορίες: για την προέλευση, τη χρήση, την κατάσταση, τη θέα στη γύρω περιοχή και την επικοινωνία με άλλα οχυρωματικά έργα, κ.α.,

150πρωτότυπες φωτογραφίες και 16 σύντομα βίντεο,

20 φύλλα εργασίας για εκπαιδευτική χρήση,

Συνδέσεις με τουςψηφιακούς χάρτες (googlemaps) με συντεταγμένες για τη θέση, την πρόσβαση και σχετικές φωτογραφίες,

Σύνδεση με την ηλεκτρονική εφαρμογή Geocaching, ένα παγκόσμιο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, με σκοπό την ανακάλυψη των 11 γεωκρυπτών που έχουν τοποθετηθεί στα μνημεία, καθώς και άλλων διάσπαρτων που έχουν τοποθετηθεί σε άλλα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στη γύρω περιοχή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Ιουλίου 2024