Οι γαλάζιες υποψηφιότητες για το “κλείδωμα” της μονοεδρικής στη Φωκίδα

Ασπασία Μανδρέκα, Νίκος Φουσέκης, Γιάννης Μπούγας και Κωνσταντίνος Χαλιορής βρίσκονται σε αναμονή για το πράσσινο φως από την Πειραιώς, προκειμένου να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Φωκίδα στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Παρά την επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, στην Άμφισσα πριν λίγες βδομάδες, το τοπίο δεν ξεκαθάρισε. Ο ίδιος […]

18 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Ασπασία Μανδρέκα, Νίκος Φουσέκης, Γιάννης Μπούγας και Κωνσταντίνος Χαλιορής βρίσκονται σε αναμονή για το πράσσινο φως από την Πειραιώς, προκειμένου να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Φωκίδα στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Παρά την επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, στην Άμφισσα πριν λίγες βδομάδες, το τοπίο δεν ξεκαθάρισε. Ο ίδιος αν και επέλεξε να έχει στο πλευρό του τον εκλεκτό του κόμματος για την Περιφέρεια Στερεάς, Φάνη Σπανό, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους βουλευτές -πλην του κ.Φουσέκη- παραδέχτηκε ότι η τελευταία λέξη ανήκει στον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βέβαια, όπως όλα τα κόμματα, έτσι και αυτό της ΝΔ, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις μονοεδρικές. Στην περίπτωση μάλιστα της Φωκίδας το στοίχημα ειναι διπλό, καθώς αυτό μπορεί να κοστίσει την ίδια την αυτοδυναμία στο κόμμα αλλά και να θεωρηθεί η Φωκίδα, άβατο για την Πειραιώς, που θα έχει να επιδείξει μία και μοναδική γαλάζια βουλευτή κατά την τρέχουσα δεκαετία, την Ασπασία Μανδρέκα (2011-2014).

Σημαντικό “χαρτί” ωστόσο της Συγγρού για τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές είναι και αυτό του πρώην Δημάρχου και Νομάρχη Φωκίδας Νίκου Φουσέκη, που δεν χρειάζεται όπως λένε στενοί του συνεργάτες, να αποδείξει σε κανέναν και πουθενά ποιος είναι. Άλλωστε φαίνεται, από την εκλογή του Δημήτρη Τζήμα στην ηγεσία της ΝΟΔΕ Φωκίδας όσο και από τη συμμετοχή του Γιώργου Δελμούζου στο ψηφοδέλτιο Σπανού στην περιφέρεια, ότι διατηρεί ακέραια κι ισχυρή τη δύναμή του στα εσωτερικά του κόμματος.

Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο τέως Νομάρχης Φωκίδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα κεντρικά του κόμματος, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος και μάλιστα ως φαβορί για «κλειδώσει» εύκολα η επιστροφή της έδρας της Φωκίδας στη ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Μαΐου 2024