Όλα έτοιμα για το 4ο MaskaRun της Κυριακής στον Ορχομενό

Το 4ο MaskaRun γράφει ιστορία, αφού σύμφωνα με τους διοργανωτές, ξεπερνά τις συμμετοχές όλων των προηγούμενων χρόνων. Η ανταπόκριση είναι τεράστια για την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση η οποία πλέον έχει καθιερωθεί, έγινε συνήθεια, προορισμός και απέκτησε φίλους από πολλές περιοχές της χώρας οι οποίοι θα πάνε στον Ορχομενό να γιορτάσουν με αθλητικό τρόπο τις αποκριές. […]

27 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Το 4ο MaskaRun γράφει ιστορία, αφού σύμφωνα με τους διοργανωτές, ξεπερνά τις συμμετοχές όλων των προηγούμενων χρόνων. Η ανταπόκριση είναι τεράστια για την πρωτότυπη αυτή εκδήλωση η οποία πλέον έχει καθιερωθεί, έγινε συνήθεια, προορισμός και απέκτησε φίλους από πολλές περιοχές της χώρας οι οποίοι θα πάνε στον Ορχομενό να γιορτάσουν με αθλητικό τρόπο τις αποκριές.

Όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και οι διοργανωτές, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, αναμένουν πλέον τους εκατοντάδες συμμετέχοντες για τον πρωτότυπο αγώνα δρόμου να ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης.

Ο αγώνας κινείται στο κλίμα της Αποκριάς και οι συμμετέχουν είναι μασκαρεμένοι, μακιγιαρισμένοι, φορώντας περούκες, μάσκες και οτιδήποτε κρίνουν απαραίτητο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διοργάνωσης και το κλίμα των ημερών.

Αυτός είναι και ο στόχος του αγώνα. Η είσοδος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του μεγαλύτερου Καρναβαλιού της Στερεάς Ελλάδας με τους χιλιάδες επισκέπτες, του φημισμένου Ορχομενίτικου Καρναβαλιού η παρέλαση του οποίου θα γίνει την επόμενη Κυριακή 10 Μαρτίου .

Την Κυριακή 3 Μαρτίου λοιπόν ο Ορχομενός είναι έτοιμος να υποδεχτεί για τέταρτη φορά φέτος και πάλι τους συμμετέχοντες που θα πάρουν εκκίνηση για τα 2.5 χλμ. στις 11:30 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία Ηρώου, θα διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο της πόλης και θα τερματίσουν πάλι στην Κεντρική Πλατεία όπου θα τους περιμένουν εκπλήξεις, χορός και πλήθος κόσμου να γιορτάσουν μαζί.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι διοργανωτές εξασφάλισαν με την συμπαράσταση των χορηγών να μοιράσουν δωρεάν μπλουζάκια, μετάλλια, φρούτα, νερά, ενεργειακές μπάρες και διάφορα εδέσματα.

Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 2 Μαρτίου σύμφωνα με το πρόγραμμα (δείτε παρακάτω) όσοι έκαναν έγκαιρα την εγγραφή τους, θα παραλαμβάνουν το μπλουζάκι τους από το Δημαρχείο Ορχομενού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) με τη βοήθεια των εθελοντών του MaskaRun.

 

Το πρόγραμμα

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019
17:00-21:00 Διανομή Υλικού – Πληροφορίες – Εγγραφές
Δημαρχείο (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019
09:00-10:00 Διανομή Υλικού – Πληροφορίες – Εγγραφές
Δημαρχείο (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)
10:00-11:00 Μακιγιάζ συμμετεχόντων από ομάδες της διοργάνωσης
10:45-11:00 Τοποθέτηση εθελοντών στα σημεία ευθύνης τους
11:00-11:15 Προθέρμανση
11:15-11:25 Χαιρετισμοί
11:25 Τοποθέτηση δρομέων στην εκκίνηση
11:30 Εκκίνηση
Έως 12:15 τερματισμοί και παράλληλα όλοι χορεύουν στην πλατεία σε Καρναβαλικούς (και όχι μόνο) ρυθμούς.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.maskaRun.gr την οποία σχεδίασε και πρόσφερε η www.quadraweb.gr ως χορηγός του MaskaRun.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024