Θερμή η ανταπόκριση μηχανικών και δικηγόρων για την κτηματογράφηση στη Λιβαδειά (φωτό&βίντεο)

Τρίτος κατά σειρά σταθμός ενημέρωσης επαγγελματιών του κλάδου για την διαδικασία κτηματογράφησης της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας ο σημερινός, μετά από Φθιώτιδα κι Ευρυτανία, με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς και παρόντος κλιμακίου της αναδόχου εταιρείας ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑ. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κτηματολόγιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέχρι το 2021 θα έχουν ενταχθεί στο […]

20 Φεβρουαρίου 2019

του/της Newsroom

Τρίτος κατά σειρά σταθμός ενημέρωσης επαγγελματιών του κλάδου για την διαδικασία κτηματογράφησης της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας ο σημερινός, μετά από Φθιώτιδα κι Ευρυτανία, με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς και παρόντος κλιμακίου της αναδόχου εταιρείας ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑ.

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Κτηματολόγιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέχρι το 2021 θα έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο 140 ΟΤΑ. Όπως διευκρινίστηκε η διαδικασία στηρίζεταιι σε δύο σημαντικούς πυλώνες, της κατοχύρωσης της νομικής υπόστασης του ακινήτου και του γεωγραφικού του προσδιορισμού με σαφήνεια ορίων.

Αναφορικά με τους Δήμους της Βοιωτίας η διαδικασία είχε ξεκινήσει τα πολλά προηγούμενα χρόνια (σε Λιβαδειά, Ορχομενό και Τανάγρα) αλλά δεν έμελλε να περατωθεί. Συνεπώς, όσοι ιδιώτες δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασια ή η υπόθεσή τους εκκρεμεί, μπορούν να ενημερωθούν από τα κατά τόπους γραφεία για το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται. 

Για την Π.Ε. Βοιωτίας θα λειτουργεί γραφείο κτηματογράφησης στη Θήβα (Επ.Ο. Θηβών-Μουρικίου Αγ,Θεόδωροι τηλ: 2262023772) και Μονάδες Ενημέρωσης στη Λιβαδειά (στα γραφεία του Κτηματολογίου) και στο Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας (στο χωριό Στείρι).
Η συλλογή των δικαιολογητικών ξεκινά από 28 Φεβρουαρίου 2019, ενώ, η επεξεργασία των δηλώσεων και η τελική ανάρτησή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 2021.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ

  1. Έντυπο Δ1 ή Δ2 συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο
  2. Απλή φωτοτυπία Ταυτότητας
  3. Απλή Φωτοτυπία αποδεικτικού ΑΦΜ
  4. Αντίγραφο τίτλου κτήσης – συμβολαίου
  5. Τοπογραφικό διάγραμμα ή άλλο στοιχείο για τον εντοπισμό του ακινήτου

Όπως διευκρίνισε στο stereanews ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατ. Στερεάς, Αθανάσιος Λυκόπουλος, οι επιπτώσεις μη προσέλευσης των ιδιωτών να δηλώσουν το ακίνητό τους, δεν προβλέπουν -επί του παρόντος- κάποια ποινή ή πρόστιμο, μακροπρόθεσμα ωστόσο θα μπορούσε να απειλήσει το ίδιο το ακίνητο να “χαθεί”.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά όλους όσοι έχουν κάποια έννομη κατοχή ακινήτου ή κυριότητα αυτού, ακόμα και υπηρεσίες του Δημοσίου και η Εκκλησία.

https://www.youtube.com/watch?v=zrOubdTugwM&feature=youtu.be

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024