Έναρξη Κατανυκτικών Εσπερινών στη Μητρόπολη Χαλκίδας

0

Από την Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου 2019 και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία μας όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική διάθεση.

Η Τοπική μας Εκκλησία, έχει την παράδοση να τελεί τους Εσπερινούς αυτούς, δίδοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πιστούς, να ακούσουν και το Λόγο του Θεού, μέσα από τα Εσπερινά Κηρύγματα.

Έτσι, την Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου 2019 και ώρα 18.00 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, θα τελεσθεί ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του, οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της αγάπης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Οι υπόλοιποι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, θα πραγματοποιούνται, ως συνήθως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος κάθε Κυριακή και ώρα 18.00.

Το πρόγραμμα των Ομιλητών των Κατανυκτικών Εσπερινών, έχει ως ακολούθως:

  • Κυριακή 10 – 3 (Τυρινής): ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
  • Κυριακή 31 – 3 (Γ΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης – Ιεροκήρυξ.
  • Κυριακή 7 – 4 (Δ΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης – Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.
  • Κυριακή 14 – 4 (Ε΄ Νηστειών): ο Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Πεπονάκης – Ιεροκήρυξ και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Αλιάρτου της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Την Α΄ Κυριακή των Νηστειών (17-3-2019) δεν θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός, γιατί αυτή την ημέρα θα πραγματοποιηθεί η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, από την Χορωδία – Ορχήστρα των νέων μας, υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Παύλου Κουρμπέτη, στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδος (ώρα 18:00), με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Επίσης, δεν θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός  και την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, διότι φέτος συμπίπτει με την παραμονή της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (24-3-2019).

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση