Θεοδώρου: «Υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος»

Με επιστολή σε ΕΣΑΚΕ, Βασιλακόπουλο και ΚΕΔ Ο ισχυρός άνδρας της Κύμης έκανε λόγο για αποτελέσματος σε επιστολή του στα αρμόδια όργανα και διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του αγώνα με το Περιστέρι. Με επιστολή του στον ΕΣΑΚΕ, την ΚΕΔ και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο πρόεδρος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για […]

3 Μαρτίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με επιστολή σε ΕΣΑΚΕ, Βασιλακόπουλο και ΚΕΔ

Ο ισχυρός άνδρας της Κύμης έκανε λόγο για αποτελέσματος σε επιστολή του στα αρμόδια όργανα και διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του αγώνα με το Περιστέρι.

Με επιστολή του στον ΕΣΑΚΕ, την ΚΕΔ και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο πρόεδρος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη διαιτησία στον χθεσινό αγώνα με το Περιστέρι. Εστιάζει κυρίως στη φάση που έγινε 39,7” πριν το τέλος, όταν δεν δόθηκαν βήματα στον Γκρέι και εν συνεχεία τιμωρήθηκε ο πάγκος με τεχνική ποινή.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

Αφορμή της επιστολής μας προς εσάς είναι αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Betshop Basket League μεταξύ των ομάδων ΓΣ Περιστερίου και ΓΣ Κύμης. Ως πρόεδρος της ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης οφείλω να σας επισημάνω την καταφανέστατη παραβίαση των κανονισμών στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, με αποτέλεσμα την αλλοίωση του αποτελέσματος, του βαθμολογικού πίνακα και του ίδιου του πρωταθλήματος. Οφείλω να το κάνω για να προστατεύσω την ομάδα μου, την τεράστια οικονομική επένδυση της οικογένειας μου για χάρη του αθλητισμού σε χαλεπούς καιρούς, αλλά και το επαρχιακό μπάσκετ το οποίο εκπροσωπούμε.

Δεν επιθυμώ να σταθώ στις διαιτητικές αποφάσεις σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, αν και οι 37 ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν οι αντίπαλοι μας έναντι των 14ων που εκτέλεσε η ομάδα μας αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι ακριβώς συνέβη στο κλειστό του Περιστερίου. Δεν στέκομαι όμως σε αυτό το γεγονός, ούτε στα πάρα πολλά λανθασμένα εις βάρος μα σφυρίγματα, γιατί θα αποσπάσω την προσοχή σας από μία συγκεκριμένη διαιτητική απόφαση που έκρινε το αποτέλεσμα και προκάλεσε την θυμηδία και την οργή όλης της μπασκετικής Ελλάδας. Αναφέρομαι στην φάση που έλαβε χώρα 39,7 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα, όταν καταφανέστατα βήματα αντιπάλου παίκτη μετατράπηκαν σε φάουλ υπέρ του Περιστερίου. Όπως φαίνεται και από το βίντεο, η απόφαση του διαιτητή προκάλεσε αντιδράσεις περισσότερο απογοήτευσης και αγανάκτησης στον πάγκο μας, παρά διαμαρτυρίας, με τον διαιτητή να μην διστάζει όμως να μας χρεώσει και με τεχνική ποινή. Αποτέλεσμα ήταν το Περιστέρι να εκτελέσει 3 ελεύθερες βολές και εμείς να στερηθούμε στο τέλος μια σημαντική νίκη που αγωνιστικά την δικαιούμασταν απόλυτα.

Ως επίλογο όλων των παραπάνω, ζητούμε από εσάς να εξετάσετε προσεκτικά όσα αναφέραμε καθώς και το βίντεο που σας επισυνάπτουμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα λάβετε μια δίκαιη απόφαση, όχι μόνο για εμάς, αλλά για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, του οποίου η αξιοπιστία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Οφείλουμε όλοι μας να το προστατεύσουμε και να μεριμνήσουμε ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα που θα το οδηγήσουν στην απαξίωση.

Με τιμή,

Για την ΚΑΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ

Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου

Πρόεδρος ΚΑΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024