Λουκετάκια αγάπης στη παλιά γέφυρα

Σε μία από τις πιο ερωτεύσιμες πόλεις της Ευρώπης, την Βουδαπέστη, είδα πρώτη φορά κλειδαριές να κρέμονται κατά μήκος της Αλυσιδωτής Γέφυρας. Μετά εκπλήξεως έπεσε στην αντίληψή μου πρόσφατα πως κάτι τέτοιο συμβαίνει στην παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας. Τι συμβολίζει αυτή η κλειδαριά; Τα λουκέτα αυτά αποδεικνύουν το “κλείδωμα” της αγάπης των ερωτευμένων ζευγαριών. Ως ένδειξη […]

5 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Σε μία από τις πιο ερωτεύσιμες πόλεις της Ευρώπης, την Βουδαπέστη, είδα πρώτη φορά κλειδαριές να κρέμονται κατά μήκος της Αλυσιδωτής Γέφυρας.

Μετά εκπλήξεως έπεσε στην αντίληψή μου πρόσφατα πως κάτι τέτοιο συμβαίνει στην παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας.

Τι συμβολίζει αυτή η κλειδαριά; Τα λουκέτα αυτά αποδεικνύουν το “κλείδωμα” της αγάπης των ερωτευμένων ζευγαριών. Ως ένδειξη σιγουριάς, το κλειδί το πετούν οι μεν τουρίστες Βουδαπέστης στο Δούναβη, οι δε τουρίστες Χαλκίδας στην θάλασσα του Ευρίπου. Αν δεν είστε βέβαια σίγουρος, κρατήστε το καλού κακού!!

Είναι εξαιρετικά αισιόδοξο το γεγονός, να υπάρχουν νέες σκέψεις, οι οποίες θα ευδοκιμήσουν και θα ενισχύσουν την περιέργεια των ταξιδιωτών για την πόλη μας.

Μας λείπει βέβαια η αντίστοιχη κρουαζιέρα στον Δούναβη, ώστε να προκαλέσουμε κάθε ρομαντικό στοιχείο στους ταξιδιώτες μας, οι οποίοι θα περνούν κάτω από την γέφυρα και θα βλέπουν τις κλειδαριές να λαμπυρίζουν στην αντανάκλαση του φωτός. Θα δείξει βέβαια, ίσως σύντομα το δούμε και αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024