Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας η Νίκη Τζαβέλλα

Μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές έχει η Λαμιώτισσα Νίκη Τζαβέλλα. Έχει αφήσει ήδη το αποτύπωμα της στο Ευρωκοινοβούλιο την περίοδο 2009-2014 αφού ως μόνιμο μέλος της Επιτροπής Ενέργειας, ανέπτυξε σημαντική δράση στα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις Σχέσεις με […]

6 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Μία θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές έχει η Λαμιώτισσα Νίκη Τζαβέλλα. Έχει αφήσει ήδη το αποτύπωμα της στο Ευρωκοινοβούλιο την περίοδο 2009-2014 αφού ως μόνιμο μέλος της Επιτροπής Ενέργειας, ανέπτυξε σημαντική δράση στα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις Σχέσεις με τις Η.Π.Α. προώθησε τα θέματα της Ασφάλειας για τα ευρωπαϊκά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Νίκη Τζαβέλλα έχει γεννηθεί στη Λαμία, σπούδασε στην Αμερική και την Αγγλία με ειδίκευση στην Οικονομία της Απασχόλησης. Είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από το 1981. Έχει διατελέσει Διοικητής του ΟΑΕΔ,βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Σύμβουλος στην Petrola, εργάστηκε για το Project Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και ήταν Μέλος & Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ο στόχος της όπως τονίζετε στην γραπτή ανακοίνωση είναι «Διεκδικώ την επανεκλογή μου, γιατί επιθυμώ να συμβάλλω στην διαμόρφωση του ενεργειακού τοπίου στην Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος της χώρας μας και της ΕΕ.»

Η Νέας Δημοκρατία ανακοίνωση 12 υποψηφίους ευρωβουλευτές.Πολιτικούς που έχουν θητεύσει στη Βουλή και την Ευρωβουλή, στελέχη με πείρα στα ευρωπαϊκά θέματα, την αυτοδιοίκηση, και το επιχειρείν και ανθρώπους που έχουν διακριθεί στον τομέα τους .

Πρόκειται για τον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον δικηγόρο Γιάννη Ανδρουλάκη, την φιλόλογο και στέλεχος του Μητρώου Τόνια Αράχωβα, τον επιχειρηματία Άγη Βερούτη, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκο Γιαννή, τον πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη, τον πρώην δήμαρχο και υφυπουργό Βασίλη Μιχαλολιάκο, την ηθοποιό Πέγκυ Σταθακοπούλου, την πρώην ευρωβουλευτή Νίκη Τζαβέλλα, την οινοπαραγωγό Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της XRTC Business Consultants Γιώργο Ξηραδάκη.

Μαζί με τους 15 πρώτους υποψηφίους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, και τους 7 νυν ευρωβουλευτές και βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, συμπληρώνονται 34 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου και απομένει η ανακοίνωση 8 ακόμη υποψηφίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ