Κάρτα υγείας ΕΠΟ: Κάθειρξη πέντε χρόνων σε Γκαγκάτση, Πιλάβιο και Γκιρτζίκη

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας των ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη, και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να χορηγηθεί αναστολή […]

7 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας των ποδοσφαιριστών.

Πρόκειται για τους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη, και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να χορηγηθεί αναστολή έως την έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους το δικαστήριο κήρυξε αθώους τα υπόλοιπα 17 πρώην μέλη της ΕΠΟ, καθώς και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τη κατηγορία η ΕΠΟ είχε συνάψει το 2005 πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές η σύμβαση του οποίου όμως καταγγέλθηκε το 2013 γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ κι ενώ καταβάλλονταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες, ζημιώνοντας τα ταμεία της ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024