Πάρκο Ελιάς 7,5 στρεμμάτων στην Άμφισσα γι αναψυχή… και μάθηση

0

Στην κύρια είσοδο της πόλης της Άμφισσας, σε ένα ελαιοτεμάχιο περίπου 7,5 στρεμμάτων, ο Δήμος Δελφών κατάφερε συμβασιοποιήσει το Πάρκο της Ελιάς. Ένα χώρο αναψυχής, ιδανικό για περίπατο αλλά και για επισκέψεις μαθητών στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το Πάρκο έχει χωροθετηθεί στην κύρια είσοδο της πόλης, από την πλευρά της Ιτέας, μεταξύ του Επαγγελματικού Λυκείου και του Οικισμού Εργατικών Κατοικιών ΙΙΙ.

Το ελαιοτεμάχιο παραχώρησε στο Δήμο ο ΟΑΕΔ, που είχε τους τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ η συνοδευτική μελέτη σχεδιάστηκε αφιλοκερδώς από τους αρχιτέκτονες Άννα- Μαρία Βισίλια και Κώστα Ζηλεμένο.

Το συγκεκριμένο έργο, όπως διευκρινίζεται από τη Δημοτική Αρχή, είναι ένα πολυετές αίτημα των κατοίκων του Οικισμού Εργατικών Κατοικιών για τη σύνδεσή τους με την πόλη. Το ευρύχωρο μάλιστα πεζοδρόμιο που θα δημιουργηθεί, σήμερα λείπει παντελώς, αναγκάζοντας τους περιοικους να περπατούν στο έρεισμα της Εθνικής Οδού με κίνδυνο τη ζωή τους.

Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του Πάρκου της Ελιάς ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου και προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε λίγες εβδομάδες.

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση