Ειδήσεις από τη Βόρεια Εύβοια

0

Αργά αλλά σταθερά η Βόρεια Εύβοια εισπράττει αυτό που της αξίζει από τον ποδηλατικό τουρισμό. Και δεν είναι μόνο η ΠΕΠΑ, που κάθε χρόνο διοργανώνει τον ποδηλατικό γύρο της περιοχής, με αποτέλεσμα οι αθλητές να επανέρχονται στη συνέχεια οικογενειακά επάνω στην εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού.

Αρκετοί και οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι λατρεύουν το ποδήλατο στις χώρες τους και θέλουν με αυτό να απολαύσουν τις ομορφιές των δύο δήμων της. Όπως μάλιστα μας αναφέρουν, όχι μόνο μέσα απ’ το εθνικό η επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και μέσα από προσβάσιμα δασικά μονοπάτια στους ορεινούς όγκους αυτών. Κοιτάζουν δε να αυξάνουν και τις αρχαιολογικές γνώσεις για τη Βόρεια Εύβοια, αναζητώντας κυκλικές διαδρομές προσέγγισης σε κατάλληλους χώρους, π.χ. Μαντείο Σελινουντίου Απόλλωνα- Αρχαία Κήρινθος- Αρχαία Νύσσα.

Αλλάζει σταδιακά και προς το καλύτερο, η αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ στο Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού, με καινούρια πεζοδρόμια και ράμπες, αλλαγές στα παλιά πεζοδρόμια με παρεμβάσεις και τα κατάλληλα ζωγραφιστά σύμβολα, αλλά και τις νέες οικοδομές να σέβονται πλέον την ιδιαιτερότητα αυτών των ατόμων. Κοντά όμως στην Τοπική Αύξηση στέκεται και η Περιφέρεια Στερεάς, με προγραμματική σύμβαση μεταξύ αυτής και του 2ου Δήμου Μ.-Λ.-ΑΓ.ΑΝ. σχετικά με τα ΑΜΕΑ και την πρόσβασή τους στις παραλίες του, με την τοποθέτηση κατάλληλων μηχανισμών, φυσικά.

Καλά τα επιτεύγματα του πολιτισμού στο χώρο της τεχνολογίας, διευκολύνουν τη ζωή μας και χρειάζεται υπομονή, επειδή πολλές φορές διαταράσσουν την καθημερινότητα μας. Όμως κάποια πράγματα ξενίζουν, όταν βλέπεις ότι σε εργασίες π.χ. στην ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού για την αναβάθμιση της ψηφιακής τηλεφωνίας, οι εμπλεκόμενοι στο χώρο οργανισμοί δεν έχουν εξαρχής συζητήσει κάποια πράγματα. Σπασμένοι σωλήνες πόσιμου ύδατος και διακοπή της υδροδότησης, ζημιές σε τσιμεντοστρώσεις και καινούρια πεζοδρόμια, που μόλις είχαν ολοκληρωθεί. Τώρα για καθαριότητα , άλλο τίποτα…

Δημήτρης Μήτρου

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση