Προβλήματα από τα χιόνια στους δρόμους για Δομοκό και Καρπενήσι

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία σε Δομοκό και Ξυνιάδα Το «άγριο» πρόσωπό του έδειξε ο καιρός το βράδυ της Τρίτης, καθώς, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες, στα ορεινά ξεκίνησε να χιονίζει με ένταση. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο γνωστό «16» της εθνικής οδού Λαμίας-Καρδίτσας, όπου, εξαιτίας του χιονιού, «δίπλωσε» φορτηγό. Νωρίς το […]

13 Μαρτίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία σε Δομοκό και Ξυνιάδα

Το «άγριο» πρόσωπό του έδειξε ο καιρός το βράδυ της Τρίτης, καθώς, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες, στα ορεινά ξεκίνησε να χιονίζει με ένταση. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο γνωστό «16» της εθνικής οδού Λαμίας-Καρδίτσας, όπου, εξαιτίας του χιονιού, «δίπλωσε» φορτηγό. Νωρίς το βράδυ, δόθηκε απαγορευτικό για όλα τα οχήματα, μέχρι να καθαριστεί πλήρως το οδόστρωμα και απεγκλωβιστούν περίπου δέκα οχήματα, που “κόλλησαν” στο σημείο.

Από τις 20:30 επικρατούσε έντονη χιονόπτωση από το 56,4ο χλμ της Εθνικής Οδού Λαμίας-Καρπενησίου και προς το Καρπενήσι, με τον κρατικό μηχανισμό να έχει πάρει θέση μάχης. Αστυνομικοί του ΑΤ Σπερχειάδας βρίσκονται στο σημείο μαζί με τα τοπικά εκχιονιστικά, ενώ συνδράμουν ήδη τρία ακόμη μηχανήματα της Περιφέρειας.

Ενθαρρυντικά είναι τα πράγματα ευτυχώς στο κομμάτι των υδάτων του Σπερχειού ποταμού. Τα νερά φαίνεται ότι προέρχονται από την έντονη βροχόπτωση και δεν υπάρχει ποσότητα από τις ορεινές πηγές. Το γεγονός μάλιστα ότι το χιόνι ξεκίνησε κάτω από τα 1.000 υψόμετρο και αναμένεται να επεκταθεί ακόμη πιο χαμηλά, δεν δημιουργεί φόβους να κατεβεί απότομα πολύ νερό στις εκβολές. Ωστόσο, η Πολιτική Προστασία είναι σε επιφυλακή και ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα δοθούν οδηγίες.

Κλειστά σχολεία

Με απόφαση του Δημάρχου Δομοκού, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη, τα Δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια στο Δομοκό και την Ξυνιάδα, λόγω χιονόπτωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024