Ξεχάσαμε να κλείσουμε την πόρτα της κουζίνας

Βρισκόμαστε σε μία χρονική στιγμή που ο φεμινισμός θεωρείται πια εντελώς “πασέ”. Και πριν προλάβω να παρεξηγηθώ, εννοώ ότι η γυναίκα έχει χειραφετηθεί. Δεν έχει απολύτως καμία ανάγκη να αποδείξει την ισότητά της έναντι των ανδρών. Αλλά φτάσαμε και σε ένα άλλο επίπεδο. Σε αυτό της εκδίκησης. Ήρθαν λοιπόν οι άνδρες και έκαναν κάτι που […]

14 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Βρισκόμαστε σε μία χρονική στιγμή που ο φεμινισμός θεωρείται πια εντελώς “πασέ”. Και πριν προλάβω να παρεξηγηθώ, εννοώ ότι η γυναίκα έχει χειραφετηθεί. Δεν έχει απολύτως καμία ανάγκη να αποδείξει την ισότητά της έναντι των ανδρών. Αλλά φτάσαμε και σε ένα άλλο επίπεδο. Σε αυτό της εκδίκησης. Ήρθαν λοιπόν οι άνδρες και έκαναν κάτι που ως άλλοτε κάναμε εμείς. Μας πήραν τις θέσεις. Τρανό και μη εξαιρετέο παράδειγμα, αυτό του τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής, Master chef. Συνεχόμενες χρονιές με πρωτιές ανδρών να κατακλύζουν τις κουζίνες. Πια οι άνδρες σεφ έχουν μία γοητεία και λογικό, αφού έτσι όπως δουλεύουν οι καημένες οι γυναίκες, που να υπάρξει χρόνος για μαγειρική. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάνουν και τα γκουρμέ τους και το παλαιότερα σαγηνευτικό παστίτσιο που μάθαμε από τη μαμά, καμία μα καμία αξία δεν έχει.
Και επειδή κάθε δράση έχει και αντίδραση, να δείτε που θα φτάσει η ώρα και η στιγμή που σύσσωμες οι γυναίκες θα στραφούν σε αυτή τη λαίλαπα των καιρών και θα διεκδικήσουν την παλιά τους θέση. Διότι καλός ο φεμινισμός, αλλά όχι να μας φάνε και τις παραδοσιακές θέσεις.
Τόσοι αγώνες των γυναικών, για να φτάσουμε που;
Ήρθε το Master chef να μας αποδείξει ότι οι άνδρες είναι πάλι το ανώτερο ων και αυτή τη φορά στην “έδρα” μας;
Που είναι οι ένδοξες εποχές του: στην κουζίνα σου εσύ;
Θέλαμε να βγούμε έξω; Να “πατήσουμε” στα πόδια μας;
Ε, λοιπόν, καλά να πάθουμε. Δούλευε τώρα γυναίκα δωδεκάωρα, για να κάνεις καριέρα και άσε τους άνδρες να πειραματίζονται με τον ουρανίσκο τους!
Ξεχάσαμε βλέπεις να κλείσουμε την πόρτα της κουζίνας μας, όταν κάναμε την μεγάλη έξοδο. Αλλά δεν πειράζει. Θα έρθει η ώρα που θα διεκδικήσουμε ξανά ισότητα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024