Ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις από γυαλιά οράσεως

Δέσμιοι του «εμφράγματος» που έχει δημιουργηθεί στον ΕΟΠΥΥ είναι χιλιάδες ασφαλισμένοι οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν για τα γυαλιά οράσεως τα οποία έχουν αγοράσει αλλά και για θεραπείες ειδικής αγωγής που έχουν κάνει. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» απλήρωτοι είναι περίπου 300.000 ασφαλισμένοι για οπτικά είδη και για ειδικές θεραπείες, αφού περίπου τόσα είναι τα […]

15 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Δέσμιοι του «εμφράγματος» που έχει δημιουργηθεί στον ΕΟΠΥΥ είναι χιλιάδες ασφαλισμένοι οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν για τα γυαλιά οράσεως τα οποία έχουν αγοράσει αλλά και για θεραπείες ειδικής αγωγής που έχουν κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» απλήρωτοι είναι περίπου 300.000 ασφαλισμένοι για οπτικά είδη και για ειδικές θεραπείες, αφού περίπου τόσα είναι τα αιτήματα που στοιβάζονται στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Εξάλλου το σύστημα αποζημίωσης του Οργανισμού, ο οποίος εξυπηρετεί 10 εκατ. ασφαλισμένους, έχει μπλοκάρει, με τους ασθενείς να είναι σε αναμονή για να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Αιτία είναι το νέο σύστημα με τα κουπόνια (vouchers), το οποίο επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί για τις πληρωμές των παρόχων μέσω του Νέου Κανονισμού Παροχών, το οποίο όμως, στην πράξη «πάγωσε». Οι οπτικοί αλλά και οι επιστήμονες ειδικής αγωγής έχουν αρνηθεί να πληρώνονται με vouchers, αφού δεν γνωρίζουν, όπως υποστηρίζουν πότε θα εξοφληθούν. Έτσι, δεν έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν και οι ασφαλισμένοι.

Οι ουρές και οι διαμαρτυρίες στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ είναι συνεχείς, χωρίς οι εργαζόμενοι να μπορούν να δώσουν λύση.

Πηγή-enikonomia.gr με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024