Σε δημοπρασία ο χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην Άμφισσα

0

Πράσινο φως για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην Άμφισσα, αναμένεται να «ανάψει» την 1η Απριλίου 2019, με τη δημοπράτηση οικοπέδου που παραχωρήθηκε στο Δήμο Δελφών από την ΕΛΜΙΝ ΒΩΞΙΤΕΣ.

Ο συγκεκριμένος χώρος, έκτασης περίπου 13,5 στρεμμάτων, βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Άμφισσας- Λαμίας, έναντι του Κ.Τ.Ε.Ο. της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Ο χώρος στάθμευσης θα έχει τη δυνατότητα υποδοχής σχεδόν 100 βαρέων οχημάτων (φορτηγά, λεωφορεία, κλπ) στα οποία θα προσφέρεται ένας σύγχρονος και νόμιμος χώρος υποδοχής με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να δοθεί οριστική λύση, τόσο στο πρόβλημα υπερφόρτωσης της πόλης από βαρέα οχήματα μέσα στο στενό ρυμοτομικό της σχέδιο, όσο και στο πρόβλημα ασφαλούς φύλαξης και στάθμευσης των οχημάτων αυτών προς όφελος των αντίστοιχων επαγγελματιών.

Πρόκειται για ένα έργο που όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου, σχεδιάστηκε εκ του μηδενός, δίνοντας σαφή απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν πρόσφατα την ανυπαρξία έργων στην τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο στο Δήμο Δελφών.

«Πρόκειται για ένα έργο που το σχεδιάσαμε εκ του μηδενός, το ωριμάσαμε, και το εντάξαμε μέσα στο 2018 σε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με τη μεσολάβηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.» αναφέρεται συγκεκριμένα.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση