Επίσκεψη Αναστάσιου Πρατσόλη στην εταιρεία Κελαϊδίτης & ΣΙΑ Α.Ε.

Την εταιρεία Κελαϊδίτης & Σία Α.Ε. επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Πρατσόλης. Συναντήθηκε με την διοίκηση της εταιρείας και με τους εργαζόμενους, όπου έγινε μια εκτενής περιγραφή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και συζητήθηκαν τρόποι διάσωσης της εταιρείας. Ο κ. Πρατσόλης τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία επιβίωσης της εταιρείας, ώστε οι […]

19 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Την εταιρεία Κελαϊδίτης & Σία Α.Ε. επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος Πρατσόλης.

Συναντήθηκε με την διοίκηση της εταιρείας και με τους εργαζόμενους, όπου έγινε μια εκτενής περιγραφή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και συζητήθηκαν τρόποι διάσωσης της εταιρείας.

Ο κ. Πρατσόλης τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία επιβίωσης της εταιρείας, ώστε οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τη δουλειά τους και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις τόσο με το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Οικονομίας, αλλά και την ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους και τελικά αποφασίστηκε η εταιρεία να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αφού πρώτα καταστρώσει το business plan, όπου θα αποδεικνύεται η βιωσιμότητά της λειτουργικά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας που υπάρχουν σήμερα.

Συζητήθηκε ακόμη το θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η διαδικασία έγκρισης και τονίστηκε ότι η λειτουργία της εταιρείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να στρέφεται περιβαλλοντικά εναντίον της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, των πολιτών και συνολικά του περιβάλλοντος και γι’ αυτό η εταιρεία οφείλει να εναρμονιστεί πλήρως με την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Τέλος, ο κ. Πρατσόλης συνοδευόμενος από τη Διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024