Ανελέητο «σφυροκόπημα» Κουτσούμπα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση από τη Θήβα ( Video & Photos )

0

Ένα προς ένα αποδόμησε τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης που βύθισαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τους εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία και ανέχεια, μέσα από την πύρινη ομιλία του από την πόλη της Θήβας όπου βρέθηκε πριν λίγο, ο Γενικός Γραμματέας της Κενρικής Επιροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το σφυροκόπημα του Δημήτρη Κουτσούμπα στην κυβέρνηση ξεκίνησε με ευθείες αναφορές στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που «πριν λίγες μέρες με τροπολογία του στη Βουλή ψήφισε τη μείωση από 15 σε 10% τη φορολογία στα κέρδη των μετόχων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους… Ενώ ρύθμισε υπέρ των φαρμακοβιομηχάνων τις επιστροφές από την κρατική δαπάνη για τα φάρμακα, χαρίζοντάς τους 20 εκατομμύρια ευρώ..!

Τη στήριξη των επιχειρηματικών κολοσσών θεωρεί δρόμο προς το ξέφωτο ο κ. Τσίπρας. Ο οποίος, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, αναμασά τα ίδια και τα ίδια. «Περί δήθεν τερματισμού της λιτότητας, μέσα από συγκρούσεις, αλλά και δύσκολους συμβιβασμούς», όπως συνηθίζει να λέει. Άντε τους συμβιβασμούς να τους καταλάβουμε…

Να του κάνουμε τη χάρη να τους δεχτούμε, για να μη μυξοκλαίει συνεχώς ότι δεν τον καταλαβαίνουμε!

Άλλωστε όλη η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να μη μιλήσουμε και για τη θητεία του στην αντιπολίτευση πριν, ήταν και είναι ένας ατέλειωτος συμβιβασμός με το σύστημα… Μια πλήρης υποταγή στους γνωστούς «αρνητικούς συσχετισμούς».

Καλά λοιπόν με τους «συμβιβασμούς»… Αλλά τις συγκρούσεις πού τις έκανε; Στα σαλόνια των βιομηχάνων και των εφοπλιστών; Τους οποίους ευχαριστεί κιόλας για την εθελοντική υποτίθεται εισφορά τους, ελάχιστη σε σχέση με τα τεράστια υπερκέρδη και τις φοροαπαλλαγές που τους χάρισε.

Ή μήπως κάνει συγκρούσεις στα επιτελεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ; Οι οποίοι στα κιτάπια τους δίπλα στη φωτογραφία του Τσίπρα γράφουν ονομάζοντάς τον ως τον «πιο συνεπή υπερασπιστή των συμφερόντων τους»;

Όχι μόνο δεν κάνει συγκρούσεις. Όχι μόνο οι συμβιβασμοί του είναι επαίσχυντοι σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά φτάνει πλέον στον πάτο του κατήφορου

Μετά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπογράφτηκε κατά παραγγελία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση ανέβηκε κατηγορία… Κατατάσσεται πλέον στις ελίτ του ΝΑΤΟ.»

 

Ολόκληρη η ομιλία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Παρών στη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ, ήταν το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Κώστας Μπάτσικας αλλά και οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφέρεια Στερεάς Κώστας Μπασδέκης, για το δήμο Θήβας Αντώνης Τουλουμάκος και για το δήμο Τανάγρας Μιχάλης Γιαλούρης.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι παρουσίασαν με τα πλέον μελανά χρώματα την απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί τόσο στη Βιομηχανική ζώνη της περιοχής τους αλλά και τις ελλειπέστατες υποδομες σε υγεία, παιδεία και ασφάλεια.

Δείτε σχετικά αποσπάσματα

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Πραγιάννης    

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση