ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡ. ΕΥΒΟΙΑ

0
  • Με την υποστήριξη και χορηγία του Δήμου, ο Μουσικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αιδηψού διοργανώνει ένα ταξίδι μουσικής και χορού σε όλη την ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για την εκδήλωση «Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη κι από τα Επτάνησα μέχρι τα Δωδεκάνησα», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου Λουτρών Αιδηψού. Το χορευτικό του Συλλόγου θα «συνοδεύει»τετραμελής ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Ακόμη βέβαια μια προσφορά τιμής και σεβασμού στους ηρωικούς αγωνιστές του ΄21, μετά τη θεατρική παράσταση «Αναβάπτιση»του Δημοτικού Σχολείου Αιδηψού, από τους μαθητές των τάξεων ΣΤ’ και Ε’ αλλά και τους εκπ/κούς Σάββα Χαπίδη και Χαρά Ντιντάτη.
  • Οι ποιοτικοί τουριστικοί προορισμοί της πατρίδας μας γενικότερα και ειδικότερα της Στερεάς, που «ταξίδεψαν» στην Έκθεση του Βερολίνου, προσπάθησαν να προβάλλουν το μοναδικό υγρό στοιχείο των παραθαλάσσιων χώρων και των νησιών μας. Έργα που έγιναν στα «μπαλκόνια» Αιγαίου & Ιουνίου, όπως ο πεζόδρομος στο «φρύδι» της σαντορινίας καλντέρας ή το ξύλινο μονοπάτι στην αιγιαλίτιδα ζώνη της Άνδρου (Μπατσί) βρήκαν περίοπτη θέση , ούτως ώστε οι ξένοι επισκέπτες να αντιληφθούν ότι στην Ελλάδα τουρισμός κι απέραντο γαλάζιο είναι πράγματα ταυτόσημα. Ελπίζουμε βέβαια να κατάλαβαν και οι άνθρωποι του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, τι θα σήμαινε ένα ανάλογο έργο στην παραλία του Αγίου Νικολάου, σαν αυτό της Άνδρου, με τον πεντακάθαρο όρμο των Γιάλτρων απέναντι κι ένα απ΄τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της πατρίδας μας!
  • Εάν τα έργα του Θερμοποτάμου ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα που ακούγεται στην τοπική κοινωνία, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν επιχειρηματίες, που θα στραφούν κατά παντός υπευθύνου. Σήμερα ο τρόπος που «λειτουργεί» η Λουτρόπολη Αιδηψού, με αποκλεισμένο το κέντρο της και συνεπώς με σημαντικά οικονομικά προβλήματα σε επαγγελματίες και ξενοδόχους της εν λόγω περιοχής, έχει φέρει εκνευρισμό κ΄ αγανάκτηση σ΄αυτούς και το σύνολο των κατοίκων της. Αλίμονο βέβαια αν η κατάσταση συνχιστεί και τη θερινή σεζόν, με ότι ήθελε συμβεί στη συνέχεια…

         ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση