Το Περιστέρι κέρδισε στην παράταση 94-93 την Κύμη, η οποία όμως έχει τρομερά παράπονα από τη διαιτησία

Το Περιστέρι κατάφερε να… λυγίσει την αντίσταση της Κύμης κερδίζοντας με 94-93 στην έδρα του μετά από ένα δραματικό παιχνίδι, στο οποίο όμως αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν οι διαιτητές. Οι Παναγιώτου, Κάρδαρης και Πουρσανίδης τα έκαναν… μαντάρα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια το αγώνα με τους Ευβοιώτες να έχουν φρικτά παράπονα. Η Κύμη ξεκίνησε το παιχνίδι […]

2 Μαρτίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το Περιστέρι κατάφερε να… λυγίσει την αντίσταση της Κύμης κερδίζοντας με 94-93 στην έδρα του μετά από ένα δραματικό παιχνίδι, στο οποίο όμως αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν οι διαιτητές.

Οι Παναγιώτου, Κάρδαρης και Πουρσανίδης τα έκαναν… μαντάρα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια το αγώνα με τους Ευβοιώτες να έχουν φρικτά παράπονα.

Η Κύμη ξεκίνησε το παιχνίδι με τρομερή ευστοχία από την περιφέρεια και με πολύ δυνατή άμυνα. Με τους Ουίλιαμς, Σαγκς και Τουτζιαράκη να είναι απίστευτα εύστοχοι οι Ευβοιώτες επέβαλαν το παιχνίδι τους και προηγήθηκαν με 7-24 στο 7’ του αγώνα.

Οι Περιστεριώτες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους, είχαν πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους, έκαναν εύκολα το λάθος και εκδήλωναν επιθέσεις με πολύ κακές προϋποθέσεις.

Παρόλα αυτά όμως οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας την πίεση στα όρια του φάουλ στην άμυνά τους και με τον Χάροου να βρίσκει τον εαυτό του κατάφεραν να ξαναμπούν μέσα στο παιχνίδι μειώνοντας σε 39-45 με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Η Κύμη συνέχισε να προηγείται και στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου με τον Σαγκς, τον Λιούις και τον Ουάσινγκτον κατάφερνε να… πατάει το γκάζι (46-58 στο 26’).

Και οι γηπεδούχοι όμως παρά την κακή τους εμφάνιση και τα λάθη που έκαναν, συνέχιζαν να προσπαθούν με πολύ σκληρή άμυνα για να μειώσουν τη διαφορά και να κάνουν την ανατροπή. Με τον Μπεντίλ να είναι πολύ καλός μείωσαν και πάλι στους έξι πόντους με τη λήξη της περιόδου (59-65).

Το παιχνίδι όμως έγινε θρίλερ στο τέλος με το Περιστέρι να επιστρέφει στο παιχνίδι για τα καλά με τον Χάροου και τον Μπεντίλ να είναι καταλυτικοί. Μείωσε σε 89-92 στο 1.36 πριν το τέλος.

Ο Ουάσινγκτον έκανε το 89-93 με ½ βολές στο 1.15’’ και στα 36΄’ ο Μουρ έκανε βήματα, αλλά οι διαιτητές έδωσαν φάουλ και τεχνική ποινή στον πάγκο της Κύμης για διαμαρτυρία. Ο Αμερικανός διαμόρφωσε το 92-93 με τις βολές, αστόχησε η Κύμη και στα 5’’ ο νεαρός Καράμπελας έκανε το τελικό 94-93, ενώ στην συνέχεια ο Σαγκς αστόχησε σε τρίποντο.

Από το Περιστέρι οι Μπεντίλ, Χάροου και Βασιλόπουλος ήταν καλύτεροι, ενώ από την Κύμη που έχει τρομερά παράπονα από την κάκιστη διαιτησία των Παναγιώτου, Πουρσανίδη και Κάρδαρη οι Λιούις, Σαγκς, Χόρτον και Ουάσινγκτον προσπάθησαν, αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετοί…

Τα δεκάλεπτα: 17-31, 39-45, 59-65, 80-80 (κ.αγ.), 94-93

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024