Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Χαλκίδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το αναλυτικό πρόγραμμα, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ν. Εύβοιας. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων και απόδοση τιμών. Η τιμητική πομπή της σημαίας θα σχηματιστεί στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας στις 09:00 και […]

21 Μαρτίου 2019

του/της Newsroom

Το αναλυτικό πρόγραμμα, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ν. Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων και απόδοση τιμών. Η τιμητική πομπή της σημαίας θα σχηματιστεί στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας στις 09:00 και θα αποτελείται από: α) τρεις τροχονόμους της Α.Δ. Ευβοίας, β) τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκίδας, γ) Τέσσερις εκπροσώπους του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, δ) αντιπροσωπείες εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και ε) διμοιρία 21 ανδρών ΠΔ/ΣΠΖ.

Στις 11.00 θα λάβει χώρα η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Χρυσόστομος, ενώ μετά τη Δοξολογία θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από την εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Κανήθου, Κοτσαλά Αμαλίας.

Στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, με κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της κυβέρνησης και της βουλής των Ελλήνων, τον αντιπεριφερειάρχη Ν. Εύβοιας, τον λιμενάρχη Χαλκίδας, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Εύβοιας, τον πρόεδρο του Εθνικού Συνδέσμου Αναπήρων-Θυμάτων Πολέμου, τον πρόεδρο της Ένωσης Απόστρατων Αξ/κών Στρατού Ξηράς Ν. Ευβοίας, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ν. Ευβοίας, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Έφεδρων Αξ/κών, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τους εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων, ενώ στις 12.15 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Βουδούρη, των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, των σπουδαστών, των μαθητών Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης, των προσκόπων και ουλαμός παρελάσεως της Σχολής Πεζικού.

Στις 18.10 θα πραγματοποιηθεί η υποστολή της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων, ενώ τελετάρχης έχει οριστεί η Σταματούλα Σαββοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024