Αεροψεκασμοί με Drones στις πλημμυρισμένες περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκτελεί ολοκληρωμένο έργο για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, που έχουν προκύψει εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που δημιουργήθηκαν εδώ και μερικές εβδομάδες στην περιοχή του Δοκού Χαλκίδας. Όλες οι δράσεις θα επιβλέπονται από επιστήμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα πραγματοποιούνται σε χαμηλό ύψος και μόνο πάνω […]

2 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκτελεί ολοκληρωμένο έργο για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, που έχουν προκύψει εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που δημιουργήθηκαν εδώ και μερικές εβδομάδες στην περιοχή του Δοκού Χαλκίδας.

Όλες οι δράσεις θα επιβλέπονται από επιστήμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα πραγματοποιούνται σε χαμηλό ύψος και μόνο πάνω από συγκεκριμένες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

Στα πλαίσια του έργου αυτού θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου αεροψεκασμός με τη χρήση ΣμηΕΑ (Drones). Στον αεροψεκασμό θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα προνυμφοκτόνα σκευάσματα, για τα οποία έχει δοθεί η σχετική άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από την ανάδοχη εταιρεία του έργου η οποία διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, την επιστημονική και τεχνική κατάρτιση και εμπειρία σε τέτοιου είδους διαδικασίες.

Ο τοπικός πληθυσμός οφείλει να ενημερωθεί από τους τοπικούς φορείς και αρχές προκειμένου να αποφύγει την παρουσία σε περιοχές διενέργειας των αεροψεκασμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15 Απριλίου 2024