11 συλλήψεις από επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας στον οικισμό Πυρίου Θηβών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

0

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στην περιοχή Πυρίου Θηβών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 11 άτομα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας, Εύβοιας και Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και αποπειρών κλοπών στην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του Οικισμού, καθώς και σε περιοχές της Θήβας και των Βαγίων Βοιωτίας. Η εξάρθρωση της σπείρας, είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και αξιολόγησης στοιχείων που είχε συλλέξει μεθοδικά το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 7 άτομα εκ των οποίων πέντε ημεδαποί, ηλικίας 37, 32, 18, 15 και 14 ετών, καθώς και δύο ημεδαπές, ηλικίας 41 και 30 ετών, μητέρες των ανήλικων μελών της σπείρας.

Σε βάρος τους, καθώς επίσης και σε δύο ακόμη ημεδαπούς συνεργούς τους, μια 47χρονη και έναν 15χρονο, που ταυτοποιήθηκαν, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Αναλυτικότερα, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από 05-07-2018 έως και 01-04-2019, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά:

  • μίας ληστείας, με την απειλή μαχαιριού, την 01-04-2019 νωρίς το πρωί σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Βάγια Βοιωτίας,

  • 23 κλοπών, εκ των οποίων 21 από οχήματα, μία από οικία και μία από συνεργείο αυτοκινήτων,

  • 3 αποπειρών κλοπών, από πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και

  • μίας διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς σε διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με την ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων.

Σύμφωνα με την έρευνα, θύματα των περισσότερων κλοπών αποτελούν κυρίως οδηγοί διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, ενώ η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα), κοσμήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 12.500 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα σύλληψης και ένα Ένταλμα προσωρινής κράτησης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, με ποινή κάθειρξης 19 ετών και ενός μηνός, για ληστεία, αντίσταση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Επίσης, σε βάρος της 30χρονης εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστεία.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν 97 άτομα και 3 οχήματα, διενεργήθηκαν 7 έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, προσήχθησαν 34 άτομα και συνελήφθησαν επιπλέον 4 άτομα και συγκεκριμένα:

  • 2 ημεδαποί, ηλικίας 47 και 34 ετών, για ρευματοκλοπή,

  • 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος το οποίου εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές Αποφάσεις, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αντίστοιχα, καθώς και

  • 39χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστεία και καταδικαστική Απόφαση, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Γίνεται μνεία ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κλήθηκε συνεργείο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., το οποίο προέβη σε διακοπή παράνομης ηλεκτροδότησης, η οποία κατέληγε στο εσωτερικό του Οικισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση