ΠΑΟΚ-Άρης: Την Κυριακή στη Λαμία ο τελικός του πρωταθλήματος Κ15

Οι ΠΑΟΚ και Άρης κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του Final 4 της Superleague, καθώς απέκλεισαν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα και θα τεθούν αντιμέτωποι στο ΔΑΚ Λαμίας την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό, ενώ ο Άρης επικράτησε με […]

5 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Οι ΠΑΟΚ και Άρης κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του Final 4 της Superleague, καθώς απέκλεισαν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα και θα τεθούν αντιμέτωποι στο ΔΑΚ Λαμίας την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό, ενώ ο Άρης επικράτησε με 4-2 του Παναθηναϊκού στα πέναλτι (3-3 κ.δ.).

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ αφού οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα μόλις στο 3′ – χάρη στο εύστοχο σουτ του Πάνου – κατάφερε με τη σέντρα του δευτέρου μέρους να φέρει το ματς στα ίσια με τον Κούτσια. Στη συνέχεια της αναμέτρησης οι «ασπρόμαυροι» παρουσιάστηκαν καλύτεροι σε γενικές γραμμές και στο 64′ ο Ζίλο σκόραρε μετά από σέντρα του Τσίκου στο δεύτερο δοκάρι ολοκληρώνοντας την ανατροπή και στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό.

Στο έτερο ζευγάρι των ημιτελικών Άρης και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς.

Ο Τσέρα άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς στο 18’, όμως οι «πράσινοι» είχαν απάντηση στο 35’ με τον Βολάκη, που ισοφάρισε σε 1-1, διαμορφώνοντας έτσι το σκορ ημιχρόνου.

Η συνέχεια ανήκε στους «κίτρινους», που με άλλα δύο γκολ του εξαιρετικού Τσέρα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 1-3, δείχνοντας να τελειώνουν το παιχνίδι και να εξασφαλίζουν την πρόκριση στον τελικό.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και μέσα σε πέντε λεπτά έφερε εκ νέου σε ισορροπία την αναμέτρηση, χάρη σε γκολ του Βολάκη (68’) και του Προδρομίτη (73’). Το 3-3 δεν άλλαξε μέχρι και σφύριγμα της λήξης και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, όπου οι ποδοσφαιριστές του Άρη αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024