Δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για ψευδορκία

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 27 ετών, με την κατηγορία της ψευδορκίας μετά από ενδελεχή διερεύνηση υπόθεσης ληστείας του τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.  Πιο συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες της 4/4/2019, ο 24χρονος κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ότι τις πρωινές ώρες της 3/4/2019, τέσσερις δράστες φορώντας κουκούλες full face και κρατώντας οι […]

8 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 27 ετών, με την κατηγορία της ψευδορκίας μετά από ενδελεχή διερεύνηση υπόθεσης ληστείας του τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας. 

Πιο συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες της 4/4/2019, ο 24χρονος κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ότι τις πρωινές ώρες της 3/4/2019, τέσσερις δράστες φορώντας κουκούλες full face και κρατώντας οι δυο εξ αυτών πιστόλια, του επιτέθηκαν την ώρα που επιβιβαζόταν σε σταθμευμένο όχημα του, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Στη συνέχεια οι δράστες με την άσκηση σωματικής βίας και αφού δέσμευσαν τα χέρια του, απέσπασαν από την κατοχή του χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του οχήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε, πως η προαναφερόμενη ληστεία που -σύμφωνα με την καταγγελία του 24χρονου- πραγματοποιήθηκε έξω από την οικία του 27χρονου, δεν τελέστηκε ποτέ. Προέκυψε πως οι δύο κατηγορούμενοι, κατόπιν συνεννόησης και με την εν γνώσει τους παράσταση ψευδών γεγονότων, προσπάθησαν να παραπλανήσουν τις Αρχές.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024