Ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου για τις τριτοκοσμικές συνθήκες στο ΤΕΙ Χαλκίδας

Να δοθεί λύση στην τραγική κατάσταση με την οποία αναγκάζονται να σπουδάζουν και να ζουν οι οικότροφοι του ΤΕΙ Χαλκίδας ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μετά και τις καταγγελίες του Συλλόγου Οικότροφων Εστίας στα Ψαχνά και τις εικόνες ντροπής, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Όπως […]

9 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Να δοθεί λύση στην τραγική κατάσταση με την οποία αναγκάζονται να σπουδάζουν και να ζουν οι οικότροφοι του ΤΕΙ Χαλκίδας ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μετά και τις καταγγελίες του Συλλόγου Οικότροφων Εστίας στα Ψαχνά και τις εικόνες ντροπής, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, οι συνθήκες διαβίωσης των οικότροφων του ΤΕΙ Χαλκίδας στα Ψαχνά Ν. Ευβοίας είναι τραγικές, καθώς τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στην εστία, η κατάσταση που επικρατεί εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους.

Εκτός αυτού οι οικότροφοι σπουδαστές, όπως καταγγέλλουν, είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο με τον αμίαντο που υπάρχει στις πόρτες των μπαλκονιών των δωματίων τους, ενώ αναγκάζονται άλλοτε για μέρες και άλλοτε για εβδομάδες να μένουν χωρίς ζεστό νερό.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κεδίκογλου, παρά τις κινητοποιήσεις και τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των σπουδαστών, δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για τη βελτίωση της κατάστασης με την οποία καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι στους χώρους που φοιτούν και ζούνε. Σε όλα αυτά προστίθενται οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κεδίκογλου, οι φοιτητές ζητούν τα στοιχειώδη όπως απολύμανση και απεντόμωση σε όλα τα δημόσια κτίρια και χώρους του Ιδρύματος και των κοινόχρηστων χώρων και δωματίων της φοιτητικής εστίας, ενώ ζητούν να γίνει ουσιαστική συντήρηση και ανακαίνιση των κτιρίων, να αφαιρεθεί ο αμίαντος από όλους τους χώρους του ΤΕΙ και να προσληφθεί άμεσα μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας-φύλαξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024