“Ανοίγει” το CLLD-LEADER για τη Βοιωτία. Πρώτη ενημέρωση σε Αλίαρτο και Θήβα

Παρουσίαση των προκηρυσσόμενων δράσεων και των επιλέξιμων δαπανών, μέσω ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, πραγματοποιεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου (18:00 στο Πέτρινο του Συνεδριακού) στην Αλίαρτο και την Τετάρτη 17 Απριλίου (18:30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) στη Θήβα, η «ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ». Πρόκειται για μια πρωτοτοβουλία ενμέρωσης των δικαιούχων, στο πλαίσο […]

11 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Παρουσίαση των προκηρυσσόμενων δράσεων και των επιλέξιμων δαπανών, μέσω ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, πραγματοποιεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου (18:00 στο Πέτρινο του Συνεδριακού) στην Αλίαρτο και την Τετάρτη 17 Απριλίου (18:30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) στη Θήβα, η «ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ».

Πρόκειται για μια πρωτοτοβουλία ενμέρωσης των δικαιούχων, στο πλαίσο της 1ης προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος CLLD-LEADER για υποβολή προτάσεων έργων Ιδιωτικού χαρακτήρα στην περιοχή εφαρμογής του Νομού Βοιωτίας.

Δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι:
α. υφιστάμενες, είτε υπό ίδρυση επιχειρήσεις.
β. το νομικό πρόσωπο που έχει συστήσει την ΟΤΔ ή μέλος που την απαρτίζει
γ. εργαζόμενος σε ΝΠΙΔ εφόσον δεν κωλύεται από διατάξεις του καταστατικού της ΝΠΙΔ ή εργαζόμενος σε ΝΠΔΔ και στο Δημόσιο τομέα, που διαθέτει σχετική άδεια από Υπηρεσιακό Συμβούλιο ή άλλο αρμόδιο όργανο, για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι επιλέξιμες δαπάνες στο πλαίσιο των επενδυτικών προτάσεων για όλες τις κατηγορίες Υπό-δράσεων, δύναται να είναι:

1. Η αγορά, η κατασκευή ή βελτίωση ακινήτου.

2. Αγορά (συμπεριλαμβανομένη της μεταφοράς και εγκατάστασης) εξοπλισμού και ο εξοπλισμός εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της επένδυσης.

3. Αγορά καινούργιων οχημάτων

4. Απόκτηση πιστοποιητικών διασφάλισης ποιότητας, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από διεθνή ή εθνικά πρότυπα.

5. Δαπάνες εξοπλισμού επιχείρησης, όπως αγορά fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών, λογισμικών, περιφερειακών μηχανημάτων και φωτοτυπικών.

6. Δαπάνες συστημάτων ασφαλείας εγκαταστάσεων, συστημάτων πυροσβεστικής προστασίας εγκαταστάσεων.

7. Γενικές δαπάνες συνδεόμενες με τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της μονάδας, όπως αμοιβές αρχιτεκτόνων, μηχανικών και συμβούλων, αμοιβές για συμβουλές σχετικά με την περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για μελέτες σκοπιμότητας.

8. Δαπάνες όπως απόκτηση ή ανάπτυξη λογισμικού και αποκτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αδειών, δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, εμπορικών σημάτων, δημιουργία αναγνωρίσιμου σήματος (ετικέτας) του προϊόντος, έρευνα. αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, σήμανση).

9. Δαπάνες προβολής, όπως ιστοσελίδα, έντυπα, διαφήμιση και συμμετοχή σε εκθέσεις και μέχρι το 10% του συνολικού κόστους της πράξης.

10. Δαπάνες σύνδεσης με Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) όπως ενδεικτικά ΔΕΗ, ύδρευση, αποχέτευση, τηλεφωνοδότηση κλπ, εντός των ορίων του οικοπέδου.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφέρονται στην πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΕ : www.elikonas.gr και θα δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024