Η Σκύρος θα ανακυκλώνει πλέον μόνη τα σκουπίδια της

0

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου γνωρίζοντας το έλλειμμα της διαχείρισης της ανακύκλωσης στο Νησί αποφάσισε την προμήθεια συμπιεστή των πιο καθαρών και ογκωδών ανακυκλώσιμων υλικών προκειμένου να ενθαρρύνει τη συλλογή και διάθεση τους.

Το σύστημα διαθέτει 3 κάδους και μία κινητή κεφαλή συμπίεσης. Ο ένας κάδος θα δέχεται μόνο πλαστικά μπουκάλια νερού, άλλος κάδος μόνο χάρτινες συσκευασίες (κούτες κλπ) και άλλος κάδος μόνο κουτάκια αλουμινίου από αναψυκτικά και μπύρες.

Το μηχάνημα θα συμπιέζει και θα παραδίδει δεμένους μικρούς κύβους με συμπιεσμένα τα υλικά, έτοιμους για αποστολή σε εργοστάσιο ανακύκλωσης έναντι αμοιβής. Τα χρήματα που θα εξοικονομούνται θα χρησιμοποιούνται για την προώθηση – διαφήμιση της ανακύκλωσης και για την παροχή κινήτρων και υλοποίησης ιδεών για την συλλογή των συγκεκριμένων ανακυκλώσιμων υλικών.

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και του καταστηματάρχες εστίασης, αρχικά του Λιμανιού και της περιοχής του, ώστε να συλλέγουν χωριστά τα παραπάνω ανακυκλώσιμα που είναι καθαρά και ογκώδη. Ένα ακόμα πλεονέκτημα για την αποστολή των υλικών σε κατάλληλα εργοστάσια είναι η καθημερινή αναχώρηση φορτηγών από το νησί τα οποία είναι κενά φορτίου και τα οποία στην πορεία τους προς Χαλκίδα – Αθήνα διέρχονται από σημεία παράδοσης ανακυκλώσιμων υλικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Λιμένα Σκύρου ευχόμενη στους δημότες, «καλή χρήση».

 

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση