Τους έπιασαν με τα κλεμμένα τρόφιμα

Συνελήφθησαν, την Τετάρτη το πρωί στη Στυλίδα, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 46 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επιπλέον σε βάρος του 46χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δράστες εντοπίστηκαν σε […]

18 Απριλίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Συνελήφθησαν, την Τετάρτη το πρωί στη Στυλίδα, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 46 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επιπλέον σε βάρος του 46χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δράστες εντοπίστηκαν σε super market της περιοχής και σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν διάφορα εμπορεύματα, τα οποία μόλις είχαν αφαιρέσει από την επιχείρηση, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου, είχαν διαπράξει συνολικά έντεκα κλοπές από υποκαταστήματα super market σε περιοχές της Στυλίδας και της Λαμίας, αφαιρώντας διάφορα εμπορεύματα (κυρίως τρόφιμα & απορρυπαντικά), η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 800 ευρώ.

Για τις μετακινήσεις χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς έξω από το super market και κατασχέθηκε.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους, κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους 1.360 γραμμαρίων, η οποία θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024