ΦιλοΔημος ΙΙ εγκρίθηκαν 1.902.800€

0

«1.902.800 ευρώ σε Δήμους της Βοιωτίας από το ΦιλόΔημο»

 

Επιχορήγηση ύψους 1.902.800 ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων των Δήμων της Βοιωτίας, που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς άξονες προτεραιοτήτων του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος, επισημαίνει σχετικά πως «για πρώτη φορά η χρηματοδότηση λαμβάνει υπόψη της δημογραφικά, γεωγραφικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, όπως η έκταση, ο πληθυσμός, η ανεργία και το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας, καθώς και οι περιφερειακές ανισότητες. Πρόκειται για σημαντικά έργα με έμφαση στις υποδομές και τον πολιτισμό που θα ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον»

Συγκεκριμένα, η κατανομή των πόρων στο Νομό Βοιωτίας έχει ως εξής:
Δήμος ΑΛΙΑΡΤΟΥ,                                               165.300,00
Δήμος ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ,  226.500,00
Δήμος ΘΗΒΑΙΩΝ,                                                542.400,00
Δήμος ΛΕΒΑΔΕΩΝ,                                              465.000,00
Δήμος ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ,                                         208.500,00
Δήμος ΤΑΝΑΓΡΑΣ,                                               295.100,00

Επιλέξιμες είναι οι κάθε είδους δράσεις που εξυπηρετούν τους αναπτυξιακούς άξονες του προγράμματος και ειδικότερα:
-Την τοπική ανάπτυξη και την προστασία περιβάλλοντος με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών,
-Την προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση των σχετικών μελετών και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.
-Τις κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές .
-Δραστηριότητες με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση των σχετικών μελετών.
Το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει πως στηρίζει έμπρακτα τους περιφερειακούς δήμους της χώρας, οι οποίοι «ήταν ξεχασμένοι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» και για πρώτη φορά εκτός από την ετήσια τακτική επιχορήγηση των Επενδυτικών Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (πρώην ΣΑΤΑ) ύψους 140 εκατ. ευρώ, θα λάβουν το επιπλέον ποσό των 150 εκατ. ευρώ, για τους ίδιους σκοπούς, μέσα από τη νέα αυτή Πρόσκληση του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ».
Μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» υλοποιούνται σε όλη τη χώρα έργα που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες και αφορούν σε υποδομές κρίσιμες για τη βελτίωση ζωής των πολιτών και τη δίκαιη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση