,

Το ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού για την ΠΕ Φωκίδας

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών παρουσίασε την ομάδα της Φωκίδας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» Φάνης Σπανός. Η ΠέγκυΑραβαντινού-Τζε Περιφερειακή Σύμβουλος&Αρχιτέκτονων Μηχανικός – Οικονομολόγος, η Δέσποινα Αργυρίου Οινοποιός – Επιχειρηματίας, ο Γιώργος Δελμούζος, Δικηγόρος, ο Στάθης Κάππος Περιφερειακός Σύμβουλος – Εκπαιδευτικός, ο Κωνσταντίνος Κουτσούμπας, Κτηνοτρόφος – […]

22 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών παρουσίασε την ομάδα της Φωκίδας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας» Φάνης Σπανός.

Η ΠέγκυΑραβαντινού-Τζε Περιφερειακή Σύμβουλος&Αρχιτέκτονων Μηχανικός – Οικονομολόγος, η Δέσποινα Αργυρίου Οινοποιός – Επιχειρηματίας, ο Γιώργος Δελμούζος, Δικηγόρος, ο Στάθης Κάππος Περιφερειακός Σύμβουλος – Εκπαιδευτικός, ο Κωνσταντίνος Κουτσούμπας, Κτηνοτρόφος – Επιχειρηματίας και ο ΝώνταςΤριβήλος,  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός είναι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που συνθέτουν την ομάδα.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, στην ομιλία του ανέφερε πως από το 2014 με την ομάδα του Κώστα Μπακογιάννη έχουν επιτευχθεί πάρα πολλά και πως με πρόγραμμα, σοβαρότητα και συνεργασία θα δουλέψουν και την επόμενη μέρα.

Μίλησε για τις δράσεις και τα έργα, με κορυφαίο τον διαγώνιο άξονα της Φωκίδας, που είναι και παραμένει κορυφαίος στόχος. Επίσης, έκανε λόγο για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, με ιδιαίτερη αναφορά στους Δελφούς, την αγροδιατροφή, την παιδεία και τον αθλητισμό.

“Ολοκληρώσαμε τις μελέτες και τις επόμενες μέρες εντάσσουμε με 15εκ. ευρώ στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το τμήμα Γραβιά-Βάριανη, του άξονα Θερμοπύλες-Αντίρριο” ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς και συνέχισε  αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα για το νομό, “Και για να μην υπάρχουν σκιές ο διαγώνιος άξονας της Φωκίδας είναι και παραμένει κορυφαίος μας στόχος. Όχι μόνο για τη Φωκίδα αλλά συνολικά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

–              Χρηματοδοτούμε τη νέα χάραξη του Περιφερειακού Άμφισσας

–              Προχωρούμε την εκβάθυνση και επέκταση του Λιμανιού της Ιτέας

–              Υλοποιούμε μια σειρά αναγκαίων κόμβων Μαλάματα, Γλυφάδα, Ιτέα, ΒΙΟΠΑ Άμφισσας

–              Καθώς και τα μεγάλα αρδευτικά του Μόρνου και της Άμφισσας

–              Αναβαθμίσαμε τους Βιολογικούς Άμφισσας και Ιτέας

Προχωρήσαμε στην αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου των Δελφών και στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου… Προχωρούμε την αποκατάσταση του μητροπολιτικού ναού Άμφισσας καθώς και μια σειρά βυζαντινών μνημείων.

Ιδρύσαμε την αγροδιατροφική σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας Και ενισχύσαμε την εξωστρέφεια με την συμμετοχή μας σε εκατοντάδες εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Σήμερα, τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας κοσμούν τα ράφια των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών. Συνεχίζουμε δυναμικά με διαδικασίες ονομασίας ΠΟΠ και την ενίσχυση επιχειρηματικών σχεδίων αξιοποίησης προϊόντων. Με απλά λόγια, είμαστε περήφανοι για τη φέτα Φωκίδας και την ελιά Αμφίσσης. Και θέλουμε να τα γνωρίσει όλος ο κόσμος!

Στην υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη, στηρίξαμε χιλιάδες συμπολίτες μας με τη Γέφυρα, τη νέα μας δομή για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Χρηματοδοτούμε τη νέα πτέρυγα του Θεραπευτηρίου Ιτέας. Αναβαθμίζουμε τις υποδομές και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου.

Και φυσικά στην παιδεία και τον αθλητισμό. Την επένδυση για τα παιδιά μας… Χρηματοδοτήσαμε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, το κλειστό γυμναστήριο Ιτέας, τον ναυτικό όμιλο Γαλαξιδίου, το γήπεδο Ευπαλίου.”

Ο Φάνης Σπανός έκλεισε την ομιλία του ζητώντας από το κοινό να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους, καθώς η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ