Σε ετοιμότητα ο Δήμος Θήβας για την αντιπυρική περίοδο

Με τον απολογισμό των  πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού της προηγούμενης περιόδου, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, θέτοντας επί τάπητος τις απαραίτητες δράσεις για την αντιμετώπιση της Αντιπυρικής Περιόδου 2019, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Θήβας με επικεφαλής τον Δήμαρχο […]

23 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Με τον απολογισμό των  πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού της προηγούμενης περιόδου, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, θέτοντας επί τάπητος τις απαραίτητες δράσεις για την αντιμετώπιση της Αντιπυρικής Περιόδου 2019, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Θήβας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σπύρο Νικολάου, και τη συμμετοχή  των κ.κ. Χατζησταμάτη Ανδρέα Αντιδήμαρχος Δήμου Θηβαίων, Οικονόμου Γεώργιο Αντιπύραρχος – Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας,  Παπαδάκη Άγγελο Λ/γός ΠΒ Εκπρόσωπος του ΚΕΠΒ,  Γιαννακόπουλο Θεόδωρο Επικελευστής Λ.Σ. Διοικητής Α’ Λιμενικού Τμήματος Δομβραίνας, Αμοιρίδη Κωνσταντίνο Τμηματάρχης, Εκπρόσωπος Δασαρχείου Θηβών, Δημητρίου Δημήτριο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας,  Χρυσικό Επαμεινώνδα Αν/της Δ/της Τ.Υ.Δ.Θ., Θεοδοσιάδη Παρασκευά  από το  Τμήμα Μελετών – Επιβλέψεων & Γρ. Πολ/κής Πρ/σίας Δ.Θ. και Παπαναστασίου Σπυρίδωνα– Υπάλληλος Τμήματος Αυτεπιστασίας – Συντηρήσεων & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων.

Ο κ.Νικολάου αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του χειμώνα που πέρασε (απολογιστικά και ειδικά) και στον αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, όπως αυτό διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οι βασικές ενέργειες, με βάση τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο της Γ.Γ. Π. Προστασίας και το Μνημόνιο Ενεργειών του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο, αποφασίστηκε εν πρώτις η συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως επίσης και τα ακόλουθα:

 

  • Διάθεση μηχανημάτων του Δήμου, προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος
  • Συντήρηση και αντικατάσταση πυροσβεστικών υδροστομίων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Π.Υ.
  • Προληπτικός καθαρισμός βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας άλση, πάρκα κλπ., σε ιδιόκτητα οικόπεδα σύμφωνα με τις Πυροσβεστικές Διατάξεις και του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» , σε αγροτεμάχια με σιτοκαλαμιές ή υπολείμματα άλλων καλλιεργειών πλησίον των δασών Μοσχοποδίου, Κιθαιρώνα κλπ, ώστε να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη προς την πλευρά που γειτνιάζουν με αυτά.
  • Συνεχής ενημέρωση των πολιτών από το Δήμο, με ανάλογα Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις, για όλα τα παραπάνω μέτρα πρόληψης, σε συνεργασία με όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
  • Ενημέρωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Βοιωτίας για την εξέλιξη όποιας κατάστασης.
  • Επιτήρηση όλων των δασικών εκτάσεων και κυρίως των Δασών Μοσχοποδίου και Κιθαιρώνα και του αλσυλλίου της Αγ. Τριάδας από το Δήμο, τη Δασική Υπηρεσία, ομάδες εθελοντών κλπ.
  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας, σε περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή με απόφαση της Π.Ε. Βοιωτίας το μέτρο αυτό, στα Δάση Μοσχοποδίου και Κιθαιρώνα και Αγ.Τριάδα Τοπ. Κοιν. Θήβας, σε συνεργασία με ΕΛ.ΑΣ. Κ.Ε.ΠΒ, Δασαρχείο.
  • Εκπομπή περιπόλων από Κ.Ε.ΠΒ, Π.Υ και ΕΛ.ΑΣ σε περίπτωση υψηλού δείκτη επικινδυνότητας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024