Χαροπαλεύει 8χρονη που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές το Πάσχα

Μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το 8χρονο κοριτσάκι από τη Θήβα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από αδέσποτη σφαίρα που το τραυμάτισε σοβαρά. Iσχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό και συλλέγουν στοιχεία, με τις πρώτες πληροφορίες να “μαρτυρούν” ότι δεν […]

29 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το 8χρονο κοριτσάκι από τη Θήβα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από αδέσποτη σφαίρα που το τραυμάτισε σοβαρά.

Iσχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό και συλλέγουν στοιχεία, με τις πρώτες πληροφορίες να “μαρτυρούν” ότι δεν ακούσθηκε πυροβολισμός. Λόγος για τον οποίο εξετάζεται η εκδοχή να εξοστρακίστηκε η σφαίρα από απόσταση, από πασχαλινό γλέντι που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα πλησίον.

Το 8χρονο κοριτσάκι έπαιζε  την Κυριακή του Πάσχα στην αυλή του σπιτιού του, όταν ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος. Οι γονείς το πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι αιμορραγούσε στο κεφάλι.

Άμεσα, το μετέφεραν στο νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και στη συνέχεια -λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασής του- διακομίστηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Λίγο μετά τις 12:00 η αστυνομία πήγε στο νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύεται η 8χρονη Αλεξία και πήρε το βλήμα που της αφαίρεσαν οι γιατροί από το κεφάλι και το πήγαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Το κοριτσάκι παραμένει διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση με μηχανική υποστήριξη αναπνοής στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με συγγενή της οικογένειας, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr, καθόλη τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού ακούγονταν πυροβολισμοί από διπλανό χωριό, με το οποίο τους χωρίζει μια μικρή ρεματιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η 8χρονη έπεσε στο έδαφος και είδαν τα αίματα, κατάλαβαν ότι χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα. 

«Mια ρεματιά χωρίζει το δικό μας χωριό από το άλλο χωριό. Ο πυροβολισμός ήρθε από το απέναντι χωριό από το Λεοντάρι. Είχαν αρχίσει από νωρίς το πρωί το γλέντι και πυροβολούσαν συνεχώς. Δεν ακούσαμε μόνο έναν πυροβολισμό, αλλά πολλούς και μάλιστα το βλέπαμε το σπίτι όπου γινόταν το γλέντι, γιατί ακουγόταν και η μουσική τους. Τα παιδιά καθόντουσαν έξω στην αυλή και έπαιζαν με το tablet τους, όταν ξαφνικά είδαμε το κοριτσάκι μας να πέφτει κάτω και να βγάζει αίμα από το κεφάλι. Βλέποντας την ποσότητα του αίματος, αμέσως καταλάβαμε ότι το παιδί είχε χτυπηθεί από σφαίρα. Τρελαθήκαμε όλοι, τα παιδιά φώναζαν, τρόμαξαν. Κι όταν ήρθε η αστυνομία, αυτοί συνέχιζαν να γλεντούν και να πυροβολούν στον αέρα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν καταλάβει ακόμα τι είχε συμβεί, αλλά ούτε και που τους ένοιαζε. Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό που μας συνέβη».

Σύμφωνα με τους γιατρούς τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την μικρή Αλεξία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024