Υπέρλαμπρος ο πανηγυρικός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στα Φύλλα

Σε κλίμα κατάνυξης πανηγύρισε τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα αλλά και τον επίσημο εορτασμό του Αγίου, η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Άρμα Φύλλων, προεξάρχοντος στις Ιερές Ακολουθίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου. Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και αδελφός […]

29 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Σε κλίμα κατάνυξης πανηγύρισε τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα αλλά και τον επίσημο εορτασμό του Αγίου, η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Άρμα Φύλλων, προεξάρχοντος στις Ιερές Ακολουθίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου.

Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και αδελφός της Ιεράς Μονής, με τη συμμετοχή των πατέρων και αδελφών της Ιεράς Μονής.

Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου χοροστάτησε στον Όρθρο και της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, συλλειτουργούντων των αδελφών της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτη Φιλοθέου Θεοχάρη, Αρχιγραμματεώς της Ιεράς Συνόδου και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Ευσταθίου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, του Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη Χριστοδούλου Μάνια, του Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Παπαθανασίου, Οικονόμου της Ιεράς Μονής και των Διακόνων Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα, συμπροσευχομένου και του Συγκέλ. Πορφυρίου Γερμανού, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε Χορός μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία πολλοί χριστιανοί κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, εψάλη η Αρτοκλασία και ευλογήθηκε το πανηγύρι, το οποίο προετοίμασαν εθελοντές, αξιοποιώντας τις προσφορές των τοπικών κτηνοτρόφων, προσφέροντας φαγητό σε όλους τους πανηγυριστές, ενώ ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στη «διπλή χαρά» της Ανάστασης και της Εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε, κατά την παράδοση, η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου γύρω από τον περίβολο της Ιεράς Μονής, την οποία συνόδευσαν καβαλάρηδες με τα άλογά τους, η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων, άγημα από το 575 Τάγμα Πεζοναυτών Αυλώνας και μέλη πολλών τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Μετά τη διανομή του Αντιδώρου, έξω από την αυλή της Ιεράς Μονής πραγματοποιήθηκε το «Χοροστάσι του Αη-Γιώργη», σύμφωνα με παλαιά παράδοση των κατοίκων της περιοχής του Ληλαντίου Πεδίου, που μοιράζονται τις λύπες και τις χαρές τους όλοι μαζί στην αυλή του Αγίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024