Εξιχνιάσθηκαν τρεις ληστείες σε περιοχές της Εύβοιας

Πέντε συνολικά ημεδαποί, ηλικίας 27, 33, 27, 22 και 20 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την κατηγορία της διάπραξης τριών ληστειών, που διαπράχθηκαν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018, σε περιοχές της Εύβοιας. Συγκεκριμένα, κατόπιν έρευνας προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται: α) Σε ληστεία που […]

12 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Πέντε συνολικά ημεδαποί, ηλικίας 27, 33, 27, 22 και 20 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την κατηγορία της διάπραξης τριών ληστειών, που διαπράχθηκαν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018, σε περιοχές της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν έρευνας προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται:

α) Σε ληστεία που σημειώθηκε στις 24-11-2018 στην Παραλία Αυλίδας, όπου τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισαν μία ηλικιωμένη που βάδιζε και με τη χρήση σωματικής βίας, της απέσπασαν μία χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της και το κινητό της τηλέφωνο.

β) Σε ληστεία που σημειώθηκε στις 25-11-2018 στην Παραλία Λουκισίων, όπου τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, απέσπασαν με τη χρήση σωματικής βίας από πλανόδιο πωλητή, χρηματικό ποσό, το κινητό του τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

γ) Σε ληστεία που σημειώθηκε στις 3-12-2018 στην περιοχή των Λουκισίων, όπου τέσσερις δράστες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, και με την απειλή αναδιπλούμενου σουγιά ακινητοποίησαν τον υπάλληλο του καταστήματος, αφαιρώντας χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία είχε εξαρθρωθεί τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024