Καλύπτει τον Π. Πολάκη ο πρωθυπουργός

Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην ανακοίνωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πως θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού, Παύλου Πολάκη, αναφορικά με την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου. «Θα μετατρέψω την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή. […]

23 Απριλίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην ανακοίνωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πως θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού, Παύλου Πολάκη, αναφορικά με την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

«Θα μετατρέψω την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ ο πρωθυπουργός είπε:«Ενημερώστε τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να συζητήσουμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα».

H πρόταση δυσπιστίας του Κ.Μητσοτάκη

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον Παύλο Πολάκη καθώς, όπως τόνισε, «επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο κατά Στέλιου Κυμπουρόπουλου, τον κατηγόρησε γιατί έκανε χρήση νόμου ΑΜΕΑ για να διοριστεί στο ΕΣΥ».

Συνεχίζοντας σχολίασε πως πρόκειται για «απαράδεκτα υπονοούμενα».

«Τον γνώρισα προσωπικά πριν μήνες, δεν του χαρίστηκε κανείς, η κοινωνία τον έχει ανάγκη», είπε αναφορικά με τον υποψήφιό του και τόνισε πως «υπάρχουν κάποιες στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι, για μένα είναι ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ποιότητας, ήθους στο δημόσιο διάλογο. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και αμέσως μετά το Πάσχα η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024