Κονδύλι 4,5 εκατ. ευρώ για τα φαινόμενα διάβρωσης στην Ακτογραμμή Αυλίδας

Κονδύλι 4.500.000 ευρώ για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του έργου “Μελέτη Αντιμετώπισης των φαινομένων Διάβρωσης στην Ακτογραμμή Αυλίδας έως Βαθύ του Δήμου Χαλκιδέων και Κατασκευή των απαραίτητων έργων” εγκρίθηκε με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευστάθιου Γιαννακίδη. Το έργο αφορά την αποκατάσταση των φαινομένων διάβρωσης στο παραλιακό μέτωπο Αυλίδας, από την περιοχή […]

3 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Κονδύλι 4.500.000 ευρώ για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του έργου “Μελέτη Αντιμετώπισης των φαινομένων Διάβρωσης στην Ακτογραμμή Αυλίδας έως Βαθύ του Δήμου Χαλκιδέων και Κατασκευή των απαραίτητων έργων” εγκρίθηκε με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευστάθιου Γιαννακίδη.

Το έργο αφορά την αποκατάσταση των φαινομένων διάβρωσης στο παραλιακό μέτωπο Αυλίδας, από την περιοχή “Μόρφα” μέχρι τα Ναυπηγεία, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων, ενώ είχε προηγηθεί ερευνητική μελέτη, με σκοπό την καταγραφή, αξιολόγηση και ιεράρχηση των προβλημάτων στην περιοχή, που εκπονήθηκε από ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Επιπλέον για το ίδιο θέμα και προκειμένου να εκπονηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δεσμεύτηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το ποσό των 172.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, το συγκεκριμένο αίτημα είχε θέσει η Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ως ζήτημα μείζονος σημασίας, σημειώνοντας πως οι προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα, ενώ χαρακτήρισε το έργο ως τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024