Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Εσύ πώς θα περνούσες στο δρόμο;

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των άνω των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι φιλοζωικές οργανώσεις ανά τον κόσμο καλούν τον καθένα […]

4 Απριλίου 2019

του/της Newsroom

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των άνω των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα οι φιλοζωικές οργανώσεις ανά τον κόσμο καλούν τον καθένα από εμάς να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί σε προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Food for thought: Ας μην ξεχνάμε, όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε ημέρα, πως δεν είμαστε το μόνο είδος που ζει σε αυτό τον πλανήτη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουμε κανένα, μα κανένα, δικαίωμα να καταπατούμε όλα τα υπόλοιπα είδη βγάζοντας επάνω τους τον χειρότερο μας εαυτό, απλώς και μόνο επειδή υπάρχουμε και θεωρούμε, πως αυτό αυτομάτως μας καθιστά κυρίαρχους του κόσμου.

Ο κόσμος, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει πολύ μετά από εμάς. Το αν θα τον λεηλατήσουμε σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αφήσουμε ένα σημάδι ότι ναι, υπήρξαμε, είναι τελικά, καθαρά θέμα αυτοσεβασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ