Μητσοτάκης: Η κοινωνία παίρνει και πάλι τα πράγματα στα χέρια της

Καθαρή νίκη της Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα και στην κυβέρνηση. Μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος πριν τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «τρέμει τις εθνικές εκλογές» επισημαίνοντας πως «έχοντας περάσει μια έρημο τεσσάρων χρόνων, όμηρος […]

4 Μαΐου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Καθαρή νίκη της Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα και στην κυβέρνηση. Μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος πριν τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «τρέμει τις εθνικές εκλογές» επισημαίνοντας πως «έχοντας περάσει μια έρημο τεσσάρων χρόνων, όμηρος ενός κόμματος που ήρθε εξουσία οδηγώντας τη χώρα στα άκρα, η κοινωνία παίρνει και πάλι τα πράγματα στα χέρια της».

Όπως είπε μια καθαρή νίκη της Ν.Δ στις Ευρωεκλογές, στις περιφερειακές κάλπες και στις δημοτικές εκλογές στους 3 μεγάλους δήμους, θα σημαίνει πως οι Έλληνες αξίζουν μια χώρα περήφανη, με λιγότερους φόρους και περισσότερες και καλύτερες δουλειές, με ενότητα και με ασφάλεια για όλους.

«Στις 26 Μαΐου, οι πολίτες θα πουν με την ψήφο τους «ως εδώ» στην κυβέρνηση του ψέματος και της αποτυχίας. Θα αφήσουν οριστικά στο χθες αυτούς που έφεραν μιζέρια, καθήλωση και εθνική ταπείνωση. Και θα απαιτήσουν από εμάς να πάμε μπροστά. Ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή ανοίγει σε 22 μέρες. Και αυτή η ώρα είναι τώρα» είπε τονίζοντας πως οι κάλπες που έρχονται αποτελούν μία ξεχωριστή αναμέτρηση με περιεχόμενο καθαρά πολιτικό και διάσταση εθνική.

«Η χώρα δεν αντέχει να σέρνεται άλλο με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχειρίζεται απλά το τέλος του. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης. Γι’ αυτό και θα είναι κόμμα μιας χρήσης. Κρίνονται, συνεπώς, πολλά στην κάλπη της 26ης Μαΐου.

«Γι’ αυτό και δεν υπάρχει χώρος για επιπόλαιες επιλογές. Η ψήφος στις 26 Μαΐου δεν θα είναι ούτε απλό «μήνυμα διαμαρτυρίας» προς κάποιον ούτε ανέξοδο «σήμα συμπάθειας» προς κάποιον άλλον» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα της κάλπης πρέπει να γίνει καταλύτης και ηχηρό μήνυμα που θα φέρει το μέλλον, από σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη τρία ζητήματα σφραγίζουν την επικαιρότητα, καθώς ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος:

«• Η εθνική τραγωδία στο Μάτι που επανέρχεται με τις πρόσφατες συνταρακτικές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, αλλά και με την δικογραφία για τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες που φτάνει στην Βουλή.

  • Το αίσχος Πολάκη, μετά την άνανδρη επίθεση στον αγωνιστή της ζωής Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ενέργεια, με την οποία επέλεξε να ταυτιστεί -προσωπικά- ο πρωθυπουργός, καθιστώντας αναγκαία, για λόγους ηθικής τάξης, την πρόταση μομφής της Ν.Δ» όπως είπε χαρακτηριστικά και
  • Η τροπολογία της Ν.Δ. για άρση της μείωσης του αφορολογήτου.

Εξαπολύοντας σφοδρή διμέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν πρωθυπουργό κι ένας υπουργό σε ένα θλιβερό έργο για δύο ρόλους: «έναν ψεύτη κι έναν που βρίζει χυδαία όσους αρνούνται να δεχτούν τα ψέματα που λέει ο πρώτος».

Αναφερόμενος στα ντοκουμέντα για την τραγωδία στο Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως αυτά αποδεικνύουν ότι και οι δύο, εκείνη τη νύχτα στο Μάτι, ήξεραν αλλά υποκρίνονταν μπροστά στις κάμερες.

«Ήταν στην κορυφή ενός ανίκανου κράτους, που αδυνατούσαν να συντονίσουν. Γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί συμπολίτες μας και συνειδητά το απέκρυπταν. Συνωμότες, που στην αρχή παρουσίαζαν ψεύτικα δορυφορικά στοιχεία για εμπρησμούς. Και μετά επέρριπταν την ευθύνη στους ίδιους τους κατοίκους, σε ένα κρεσέντο απάνθρωπης προπαγάνδας. Την ώρα που ξεψυχούσαν άνθρωποι, ο κ. Τσίπρας ρωτούσε αν το επόμενο πρωί «θα πετούσαν τα αεροπλάνα».

«Ενώ ο υπουργός Υγείας Πολάκης κάτι ψέλλιζε για λίγους τραυματίες. Την άλλη μέρα, ωστόσο, δήλωνε με θράσος ότι οι νεκροί «μαύρισαν» την εικόνα της δήθεν κυβερνητικής προσπάθειας. Και απειλούσε τον καθηγητή Συνολάκη επειδή απέδειξε ότι το κακό θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο. Ανίκανοι και αναίσχυντοι. Αυτοί ήταν – και αυτοί είναι. Εννιά μήνες μετά ούτε μια συγγνώμη. Και με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, που έχει εξαγγελθεί από τον περασμένο Αύγουστο, να έχει έρθει μόλις τώρα για διαβούλευση.

«Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η φετινή αντιπυρική περίοδος. Είναι ντροπή» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως τη Δευτέρα στη Βουλή θα φανεί ότι εκεί που τελειώνει ο Πολάκης αρχίζει ο Τσίπρας.

Μιλώντας για την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως αυτή αποτελεί τον καθρέφτη του μίσους που έχετε φέρει στην πολιτική. «Δεν δηλώνει, απλώς, την απάνθρωπη συμπεριφορά ενός κακέκτυπου ψευτόμαγκα απέναντι σε έναν ήρωα της ζωής και άξιο επιστήμονα. Αλλά συνιστά μία πολιτική θέση:

‘Για τον Πολάκη -και τον καθένα που ταυτίζεται με αυτόν- ο Στέλιος δεν είναι ο αριστερός, δεξιός ή κεντρώος πολιτικός αντίπαλος. Δεν είναι καν ένας νέος με πρόβλημα υγείας που το ξεπερνά με την ψυχική του δύναμη. Στα δικά τους μάτια είναι κάτι πολύ χειρότερο: Δεν είναι μαζί τους. Και, το κυριότερο, ο Στέλιος είναι ένας άξιος άνθρωπος. Ίσως αυτό είναι τελικά που τους ενοχλεί περισσότερο από όλα» είπε, πλέκοντας το εγκώμιου του υποψηφίου της ΝΔ για την Ευρωβουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024