Τεράστιες οι επενδυτικές δυνατότητες στην «πράσινη» ενέργεια

Όλες οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις που αφορούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς από τον Δικηγόρο Νικόλαο Πίτσο, Διδάκτωρ Νομικής και μέλος του ΔΣ του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εγγυήσεων Προέλευσης (Δ.Α.ΠΕ.ΕΠ. Α.Ε. πρώην Λ.ΑΓ.Η.Ε. Α.Ε.). Τις αναπτυξιακές δυνατότητες των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην περιοχή του Δήμου Λεβαδέων και […]

4 Μαΐου 2019

του/της Newsroom

Όλες οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις που αφορούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς από τον Δικηγόρο Νικόλαο Πίτσο, Διδάκτωρ Νομικής και μέλος του ΔΣ του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εγγυήσεων Προέλευσης (Δ.Α.ΠΕ.ΕΠ. Α.Ε. πρώην Λ.ΑΓ.Η.Ε. Α.Ε.).


Τις αναπτυξιακές δυνατότητες των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην περιοχή του Δήμου Λεβαδέων και της Βοιωτίας ευρύτερα παρουσίασε ο Οικονομολόγος Λουκάς Καράντζαλης, MSc Βιώσιμης ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής διακυβέρνησης.

Οι ομιλητές επιχείρησαν να αναλύσουν διεξοδικά τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ και τη χρηματοδότησή του, τις πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ και τη συμμετοχή τους στις ανταγωνιστικές διαδικασίες του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, τα πράσινα πιστοποιητικά ενεργειακού μείγματος, τη πρόσφατη Ευρωπαϊκή Οδηγία για την “Πράσινη Ενέργεια”, το Νόμος 4513/2018 για τις Ενεργειακές Κοινότητες και τις προοπτικές συνεργασίας Δήμων και τοπικών επιχειρήσεων στα πλαίσια της αλληλέγγυας οικονομίας, αλλά και σύγχρονες μορφές επενδυτικών εργαλείων, εθνικών και ευρωπαϊκών με βάση κυρίως την ανάγκη για επενδύσεις σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας.

Μεγάλη έμφαση έδωσε ο νομικός, Νικόλαος Πίτσος, στις προοπτικές του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, το νέο μοντέλο δηλαδή λειτουργίας της αγοράς ενέργειας και τη λειτουργικότητα του διάδοχου λειτουργού της αγοράς ηλεκτρισμού ΛΑΓΗΕ με τα ολοκαίνουργια λειτουργικά συστήματα ΙΤ.

 

   

Αναλυτικό ρεπορτάζ για όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δυνατότητες χρηματοδότησης των ενεργειακών κοινοτήτων για εξοικονόμηση ενέργειας σε πόλεις και νοικουριά στην έντυπη έκδοση μας ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024