Σαν τελικός για ΑΕΚ με Λεβαδειακό

Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη στη Λιβαδειά για να «σφραγίσει» την τρίτη θέση προτού αρχίζει να σκέφτεται τον τελικό Κυπέλλου. Οι σκέψεις του Χιμένεθ για την ενδεκάδα. Μπορεί το ματς της χρονιάς για την ΑΕΚ να είναι το ερχόμενο Σάββατο ο τελικός Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά έχει κρίσιμο αγώνα και σήμερα. Για την τελευταία […]

5 Μαΐου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη στη Λιβαδειά για να «σφραγίσει» την τρίτη θέση προτού αρχίζει να σκέφτεται τον τελικό Κυπέλλου. Οι σκέψεις του Χιμένεθ για την ενδεκάδα.

Μπορεί το ματς της χρονιάς για την ΑΕΚ να είναι το ερχόμενο Σάββατο ο τελικός Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά έχει κρίσιμο αγώνα και σήμερα. Για την τελευταία αγωνιστική της Super League δοκιμάζεται στην έδρα του ήδη υποβιβασμένου Λεβαδειακού (19:00, Novasports 3, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) και χρειάζεται τη νίκη για να εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση το «καλό» εισιτήριο για το Europa League.

Αν η «Ένωση» δεν κερδίσει, ο Ατρόμητος επικρατήσει του ΟΦΗ στο Περιστέρι και οι «κιτρινόμαυροι» χάσουν το Κύπελλο, τότε δεν θα μπουν στο Europa League από τον τρίτο αλλά από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να αρχίσουν αρκετές μέρες νωρίτερα προετοιμασία, μιας και οι αγώνες του δεύτερου προκριματικού διεξάγονται 11 και 18 Ιουλίου, ενώ του τρίτου 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ τελικά δεν επέλεξε να κάνει πρόβα τελικού στη Λιβαδειά. Για το λόγο αυτό άφησε εκτός αποστολής τον Αντρέ Σιμόες και τον Μιχάλη Μπακάκη. Πάντως αναμένεται να δούμε αρκετούς «βασικούς» στη σύνθεση που θα επιλέξει και μεγαλύτερη είδηση είναι η όπως όλα δείχνουν συμμετοχή των Τσιγκρίνσκι και Λόπες μετά από μεγάλη απουσία. Πιθανότατα, λοιπόν, ο Μπάρκας θα είναι στο τέρμα, ο Γκάλο στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Σβάρνας παρτενέρ του Ουκρανού, για να πάρει ανάσες ο Οικονόμου που λογίζεται βασικός για τον τελικό. Οι Γαλανόπουλος και Άλεφ αναμένεται να είναι το δίδυμο στα κεντρικά χαφ, παρότι τον πρώτο λόγο για τον τελικό έχουν Σιμόες και Κρίστισιτς, ενώ η τετράδα μπροστά θα είναι λογικά αυτή που θα δούμε και το Σάββατο. Δηλαδή με Μάνταλο και Μπακασέτα στα άκρα και τον Λιβάγια πίσω από τον Πόνσε.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Μπογέ, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και είναι πανέτοιμος. Το πιθανότερο είναι να έρθει από τον πάγκο για να βρει ρυθμό εν όψει ΠΑΟΚ. Εκτός έμειναν ο Αλμπάνης που ταλαιπωρήθηκε από ίωση, αλλά και ο Τσόσιτς που φαίνεται πως δεν είναι στα πλάνα του Χιμένεθ.

Η αποστολή: Μπάρκας, Τσιντώτας, Λόπες, Οικονόμου, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σβάρνας, Γιαννούτσος, Μπούσης, Κρίστιτσιτς, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Λιβάια, Μπακασέτας, Πόνσε, Μπογέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024