,

Παιδικοί Σταθμοί Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2019-2020   ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ; Στο χρονικό διάστημα από 13/05 έως 31/5/2019 και στις εργάσιμες ημέρες και ώρες. ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ; Η αίτηση με τα επισυναπτόμενα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου υποβάλλονται στους παιδικούς σταθμούς της κάθε […]

10 Μαΐου 2019

του/της Newsroom

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΟΒΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2019-2020

 

ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ;

Στο χρονικό διάστημα από 13/05 έως 31/5/2019 και στις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ;

Η αίτηση με τα επισυναπτόμενα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου υποβάλλονται στους παιδικούς σταθμούς της κάθε δημοτικής ενότητας, κάθε μέρα 8:00-10:00 :

Α΄ Δημοτικός παιδικός σταθμός Διστόμου : κα Καλέγκα Χρυσάνθη

Β΄ Δημοτικός παιδικός σταθμός Διστόμου : κα Αγγελοκωνσταντή Ασημίνα

Δημοτικός παιδικός σταθμός Αράχοβας   : κα Κορίτου Μελίνα

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :

Α. ΕΓΓΡΑΦΗ

α) Αίτηση της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού (διατίθεται).

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης.

γ) Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕ∆ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.

δ) Βεβαίωση εργασίας όταν πρόκειται:

Δημόσιο, ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ αυτών: πρόσφατη βεβαίωση εργασίας

üΙδιωτικός τομέας: βεβαίωση εργασίας τελευταίου μήνα από τον εργοδότη της μητέρας ή/και του πατέρα, ημερομηνία πρόσληψης, ωράριο εργασίας και ειδικότητα

ή σχετική βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα

ή αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης

ή αντίγραφο της σύμβασης με τον εργοδότη.

Ελεύθεροι επαγγελματίες:

Αυτοαπασχολούμενοι εκτός πρωτογενή τομέα απαιτείται:

α) Αντίγραφο της Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στην ΔΟΥ ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί ή ρυθμιστεί εισφορές,

β)Υπεύθυνη δήλωση περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.

Απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:

Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον ΟΓΑ ή βεβαίωση από τον ΟΓΑ ότι έχουν καταβληθεί ή ρυθμιστεί εισφορές.

 Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Επίσης, αποτελέσματα φυματινοαντίδρασης Mantoux, όπως κάθε φορά προβλέπεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

 Αντίγραφο Εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων του τρέχοντος φορολογικού έτους

 Υπεύθυνη δήλωση παραλαβής παιδιού από γονέα ή κηδεμόνα.

 Κάθε άλλο δικαιολογητικό που το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί απαραίτητο.

Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων στον Σταθμό εκτός των προηγουμένων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης διαμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Β. ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ

Για την επανεγγραφή του παιδιού απαιτείται:

α) αίτηση ανανέωσης εγγραφής και

β) τα δικαιολογητικά που αναφέρονται εκτός του δικαιολογητικού β, και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση των γονέων που βεβαιώνει τη μη μεταβολή.

Η αίτηση επανεγγραφής υπάγεται στο σύστημα μοριοδότησης .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

¨ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ¨ (ΕΣΠΑ)

Σας γνωρίζουμε ότι, το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (EΣΠΑ) θα λειτουργήσει και κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Για παιδιά που φιλοξενούνται μέσω επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ, θα πρέπει να προσκομιστεί αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα για την περίοδο 2019-2020. Δεδομένου ότι κατά το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων επανεγγραφής, δεν θα έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα εγγραφών ΕΣΠΑ, οι γονείς υποχρεούνται να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι θα προσκομίσουν αντίγραφο της προαναφερόμενης αίτησης συμμετοχής έως τη λήξη υποβολής των αιτήσεων στο ΕΣΠΑ.

Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς, οι οποίοι εμπίπτουν στις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα και θα κάνουν για πρώτη φορά αίτηση .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ :

Οι πίνακες με τις εγκεκριμένες αιτήσεις εγγραφών / επανεγγραφών για το έτος 2019 – 2020 θα ανακοινωθούν μετά την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων του ΕΣΠΑ, όπως επίσης και το ύψος του ποσού των τροφείων. (θα καθοριστεί με επόμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024